Background image left

Het Hoge Land 1, Berkel en Rodenrijs

ATV Berkenrode

ATV Berkenrode in Berkel en Rodenrijs is opgericht op 1 mei 1963. De Algemene Tennis Vereniging is een club die samen sterk staat, een club van samenhorigheid en passie waar tennis een liefde is die niet uit het systeem te krijgen valt. De club beschikt over verschillende banen van de beste kwaliteit die door de beste groundsman onderhouden worden. In totaal zijn er 16 banen te vinden die verdeelt zijn in 10 gravel plus buitenbanen, 4 plexipave binnenbanen en 2 mini velden met verharde ondergrond.

Maar dat is niet het enige dat deze club te bieden heeft, ook heeft ATV Berkenrode een prachtig clubhuis met een overdekt terras waar je na een keiharde tenniswedstrijd lekker een drankje kan doen, er zijn natuurlijk ook kleedkamers aanwezig zodat je je in alle rust om kan kleden. Maar daar houdt het nog niet op, ATV Berkenrode beschikt ook over een wedstrijdkamer en een bestuurskamer waar jij je optimaal kan voorbereiden zodat je je tegenstander helemaal gek kan spelen. Samen sta je sterk! Kom tennissen bij ATV Berkenrode!

Legendarische tennisgrond

Berkel en Rodenrijs, het dorp dat ontstaan is uit veen, en waar de dijken met opzet zijn doorgebroken om ervoor te zorgen dat de watergeuzen naar Leiden konden varen, zodat ze Leiden konden bevrijden van de Spanjaarden. De geschiedenis van dit dorpje in Zuid-Holland is deels een mysterie. Midden in de 80 jarige oorlog werd de Berkelse kerk geplunderd door Spaanse soldaten, het enige wat ze aantroffen was ambtelijke stukken, die ze uit woede verscheurd hebben.