Background image left

Prins Hendriklaan 25, Hoofddorp

Dik Trom Tennishal

Dik Trom Tennishal, de gezelligste tennishal van Hoofddorp waar sinds 1989 elke dag trotste tennissers en tennissters de tennisgrond betreden om recreatief of competitief een balletje te slaan. De hal heeft één missie “het bevorderen en stimuleren van tennissport in de regio.”, elke dag wordt er keihard gewerkt om deze missie te voltooien en om Hoofddorp te laten zien hoe leuk tennis kan zijn. 
 
Tennisvereniging Hoofddorp en Tennisvereniging In den Boogaerd hebben in 1985 de handen ineen geslagen om de tennishal te realiseren. Voordat de Dik Trom hal er was zoals we hem nu kennen stond er een blaashal, door meerdere incidenten van stormschade aan de blaashal werd het idee voor een vaste hal op tafel gegooid. Op 11 april 1989 begon de bouw en op 30 september 1989 was de tennishal klaar en anno 2020 is de Dik Trom hal niet meer weg te denken uit Hoofddorp. De hal beschikt over 4 tapijtbanen, horecavoorziening en kleedkamers voor zowel de mannen, als de vrouwen. De Dik Trom Tennishal is het hart van tennis in Hoofddorp, van vrij tennis tot de beste trainingen van Tennisschool Hoogland-Wiers, de Dik Trom Tennishal is de plek waar tennis samenkomt.
 

Waar legendes getraind worden

Hoofddorp, een snelgroeiend dorp die gevestigd is in provincie Noord-Holland. Met ruim 75.000 inwoners is Hoofddorp trotse hoofdstad van gemeente Haarlemmermeer. Het dorp is ontstaan door de drooglegging van de Haarlemmermeer tussen 1849-1852. Na de drooglegging werd besloten 2 dorpen te stichten, Kruisdorp en Venneperdorp. Als gevolg van de gemeenteraadsvergadering op 12 november 1868 werd er besloten om Kruisdorp voortaan Hoofddorp te noemen. Op dat moment is Hoofddorp geboren, en het werd al snel het belangrijkste dorp van de gemeente. Hoofddorp heeft een zeer snelle ontwikkeling doorgemaakt, in 1970 had het nog maar 9.000 inwoners en in 2009 waren dat er al meer dan 73.000! Door de hoge werkgelegenheid in het dorp en het nabij gelegen Amsterdam trokken mensen naar Hoofdorp toe in de hoop daar werk te vinden. De grootste bron van werkgelegenheid was schiphol, maar het dichtbij zijnde leverde niet allemaal voordelen op. Door de geluidssituatie met schiphol kan Hoofddorp niet naar het oosten uitbreiden, wel liggen er plannen klaar om uit te breiden naar het westen, Hoofddorp is dus nog lang niet op zijn hoogtepunt.