Background image left

Parkstraat 1-A, Kerkrade

Indoor Tennis Arena Kerkrade

Indoor Tennis Arena Kerkrade is een nieuw concept op het terrein van TCK’54.
TCK’54 is opgericht op 26 juni 1954 en bestaat dus al meer dan 60 jaar! Met haar ongeveer 300 leden is TCK’54 een tennisvereniging waar sport & gezelligheid centraal staan. In 2010 is de accommodatie geheel vernieuwd, de 7 gravelbanen werden vervangen door 7 gloednieuwe redcourt banen met verlichting, er kwam een nieuw miniveldje en er werd een compleet nieuw en modern clubhuis neergezet, voorzien van alle gemakken en comfort van deze tijd. 
 
TCK’54 staat regionaal bekend om haar leerzame maar vooral gezellige toernooien, zoals de Wiertz Open en het Heton Klankstad Toernooi. Tennisclub Kerkrade ’54 is niet meer weg te denken uit Kerkrade, de club is een plek waar mensen samenkomen, of het nou voor de lol is of voor competitief spel, bij TVK’54 zit je altijd goed!
 

Een stad met vele klanken.

Kerkrade, het oostelijke broertje van Maastricht en een plaats die haar naam met 18 kerken en 8 kapellen zeker geen tekort doet. Kerkrade is gevestigd in Zuid-Limburg in de oostelijke mijnstreek en de naam zegt het al, hier waren vroeger mijnen aanwezig, steenkoolmijnen om precies te zijn. In het jaar 1113 werd er in Kerkrade al steenkool gevonden, dat is de oudste vermelding van steenkooldelving in de geschiedenis van Europa. Kerkrade heeft haar naam te danken aan het woord rade of rode, wat “ontginning” of  “rooiing” betekent en het verwijst naar weghalen en bebouwen van een bebost gebied. Dit kerkelijke plaatsje ligt in de gelijknamige gemeente Kerkrade en met haar 150 meter hoogte ligt ze midden op het plateau van Kerkrade.