Background image left

Bergerweg 98-A, Alkmaar

Pesiehal Alkmaar

De Pesiehal in Alkmaar is dé indoor tennisbaan van Alkmaar, met haar vele mogelijkheden is de Pesiehal de afgelopen jaren een waar begrip geworden in Alkmaar. De hal biedt vele mogelijkheden, van gewoon een potje tennissen met je vrienden tot trainen als een ware kampioen met Marco Scherjon, alles is mogelijk. De hal beschikt over 4 tennisbanen met een zeer gezellige sportkantine. De banen zijn beschikbaar voor verhuur en het is ook mogelijk om uitgebreide tennistoernooien te organiseren.
 
Na zo’n tennistoernooi is het mogelijk dat je racket niet meer zo strak gespannen is, of misschien wil je wel een andere spanning proberen voor een andere speelstijl, al dit is mogelijk bij de Pesiehal. Niet alleen spannen ze rackets, ze adviseren en informeren je ook, bijvoorbeeld over welke spanning bij welke speelstijl past, of je beter een dikke of dunne snaar kan gebruiken, maar ook of je beter voor meer controle of juist meer comfort kan gaan, zelfs een voorkeur voor de kleur van de snaren is mogelijk, nou wat wil je nog meer? 
Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om tennislessen te volgen, Marco Scherjon van Alkmaar Tennis School verzorgt tennislessen voor jong en oud en van privé tot groepslessen. Marco heeft jaren lang op hoog regionaal niveau tennis gespeeld en heeft de CIOS opleiding voltooid. Voor de beste trucjes en nieuwste skills ben je dus bij Marco aan het juiste adres!
 

Tennissen onderaan de voet van de Sint-Laurenskerk

De enige echte kaasstad van Nederland, Alkmaar, een stad met een ruim 89.000 inwoners en 475 rijksmonumenten. De bijnaam, kaasstad, is niet vergezocht. Van begin april tot eind september is er een traditionele kaasmarkt in Alkmaar, waar kaas wordt geproefd, gekeurd, en gekocht. De kaasmarkt is een waar begrip door heel Nederland waar bezoekers, de kaasdragers gilde bestaat al sinds 1593 en is tot ver over onze grenzen bekend. Alkmaar is ontstaan op een strandwal, het was oorspronkelijk een agrarische nederzetting die gecentreerd was rond de Sint-Laurenskerk.