Background image left

De Folgeren 10A, Drachten

Stichting Tennishal Drachten

Stichting Tennishal Drachten is een initiatief van “Drachtster Lawn Tennis Club”. Met ongeveer 700 leden, waarvan 500 senioren en 200 junioren, is Drachtster Lawn Tennis Club één van de grootste verenigingen van de 3 noordelijke provincies. De vereniging is opgericht op 12 juni 1922 en bestaat dus al bijna 100 jaar! De club telt 20 banen waarvan er 15 verlicht zijn. Er zijn 11 gravel banen en 2 kunstgras banen aanwezig en er is zelfs een “playground” aanwezig. De playground bestaat uit 5 minivelden en een oefenmuur waar jij je skills spelende wijs kan bijschaven. 
 
In de winter hoef je je bij Drachtster Lawn Tennis Club ook zeker niet te vervelen, de hal van Stichting Tennishal Drachten wacht op je! Met 5 banen die bedekt zijn met velourstapijt, een duurzaam, comfortabel en goed verend tapijt die geschikt is voor alle niveaus, weet je zeker dat je, ook in de winter, je racket niet op hoeft te bergen.
 

Tennissen in de mooiste stad van Friesland

Drachten, een plaatsje in het prachtige Friesland. Drachten is onderdeel van gemeente Smallingerland en heeft ruim 45.000 inwoners. Dat is misschien niet veel als je het vergelijkt met Groningen of Leeuwarden, maar de manier waarop Drachten is gegroeid is simpelweg uniek. Het inwonersaantal hebben ze mede te danken aan Phillips, die in 1950 een fabriek had gevestigd in deze bruisende Friese stad. Daardoor trokken veel werkzoekenden naar de stad toe en steeg het inwonersaantal tot maar liefst 10.000 burgers, maar toch behoort deze stad niet tot 1 van de 11 Friese elf steden.