Background image left

Nocturnestraat 1, Apeldoorn

Tennishal Sprenkelaar

Tennishal Sprenkelaar is onderdeel van Tennisclub Sprenkelaar. De tennisclub is opgericht in 1979 en is met ruim 900 leden uitgegroeid tot de grootste tennis club van Apeldoorn. De club beschikt over 17 buitenbanen en 4 binnenbanen die het hele winterseizoen beschikbaar zijn. De buitenbanen bestaan uit 4 smashcourt banen met verlichting, 9 gravelbanen, waarvan 6 met verlichting en 4 smashcourt tennis kids-banen. 
 
Met ingang van het winterseizoen 2018-2019 is de tennishal compleet vernieuwd. De vernieuwde hal is voorzien van ledverlichting, een geheel nieuwe tapijt, nieuwe gordijnen en zelf de achterwanden zijn aangepakt. Door alle vernieuwingen heeft de hal een frisse en moderne uitstraling gekregen. Om de hal zo mooi mogelijk te houden mag deze hal niet betreedt worden met buitenschoenen en worden er ook uitsluitend alleen maar schone tennisballen gebruikt. Vrij tennissen is niet het enige dat in de hal mogelijk is, Tennisschool Cynthia Dekker organiseert voor iedereen die in de winter door wilt blijven tennissen speciale wintertrainingen en ook worden er trainingen georganiseerd volgends een trainingsvorm bedacht door een oud-clubtrainster, Anneke Jansen. Bij Tennishal Sprenkelaar ben je verzekerd van een sprankelende tenniservaring. 
 

De stad van de Blauwen

Apeldoorn, de meest gemiddelde gemeente van Nederland, gevestigd in Gelderland. Met haar ruim 162.000 inwoners behoort ze tot de stedendriehoek; Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Daarnaast heeft de stad heeft een zeer rijke geschiedenis. Tijdens de tweede wereldoorlog was het Canadese hoofdkwartier gevestigd in Paleis het Loo, dat was een dappere zet, aangezien de Duitsers ten noorden en ten zuiden van het paleis een munitie opslag hadden. Zo was Apeldoorn ook het middelpunt van operation ‘Cannonshot’, de missie om noord Nederland te bevrijden van de Duitse bezetting.