Background image left

Het Hoge Land 23, Berkel en Rodenrijs

TOGB Tennis

TOBG Tennis in Berkel en Rodenrijs is een club waar tennis op de kaart wordt gezet. De vereniging is opgericht als amateurvoetbalvereniging, tegenwoordig heeft de club meer dan 4 afdelingen, voetbal, handbal, biljart en niet te vergeten, tennis. Tennis kan het hele jaar door gespeeld worden op 8 kunstgras banen die met passie zijn gelegd. 
 
Het is bij TOBG niet mogelijk om mee te doen aan een landelijke competitie. Wel organiseert de vereniging verschillende activiteiten zoals interne competities, verschillende toernooien en natuurlijk tennislessen. De tennislessen worden gegeven door toptrainers van eigen grond en door trainers van tennisschool de Brug, de trainers zullen er alles aan doen om jou de fijne kneepjes van het vak te leren. Bij TOBG is iedereen welkom, of je nou keihard wilt trainen, gewoon een balletje wilt slaan, of juist een beetje van beide, het kan bij TOBG Tennis!
 

Legendarische tennisgrond

Berkel en Rodenrijs, het dorp dat ontstaan is uit veen, en waar de dijken met opzet zijn doorgebroken om ervoor te zorgen dat de watergeuzen naar Leiden konden varen, zodat ze Leiden konden bevrijden van de Spanjaarden. De geschiedenis van dit dorpje in Zuid-Holland is deels een mysterie. Midden in de 80 jarige oorlog werd de Berkelse kerk geplunderd door Spaanse soldaten, het enige wat ze aantroffen was ambtelijke stukken, die ze uit woede verscheurd hebben.