Background left Background right

Tennisbaan huren in Alkmaar

Met uitzicht op de Sint-Laurenskerk!

Tennissen onderaan de voet van de Sint-Laurenskerk

De enige echte kaasstad van Nederland, Alkmaar, een stad met een ruim 89.000 inwoners en 475 rijksmonumenten. De bijnaam, kaasstad, is niet vergezocht. Van begin april tot eind september is er een traditionele kaasmarkt in Alkmaar, waar kaas wordt geproefd, gekeurd, en gekocht. De kaasmarkt is een waar begrip door heel Nederland waar bezoekers, de kaasdragers gilde bestaat al sinds 1593 en is tot ver over onze grenzen bekend. Alkmaar is ontstaan op een strandwal, het was oorspronkelijk een agrarische nederzetting die gecentreerd was rond de Sint-Laurenskerk. 

Een stad met vele gezichten

De hoofdstad van gemeente Alkmaar heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen de kaasmarkt, elk jaar vinden er in Alkmaar bijna 300 evenementen plaats die stuk voor stuk duizenden bezoekers trekken, zo is de stad jaarlijks de speelgrond van het SLAM Koningsdag festival waar de grootste artiesten de tent afbreken en waar de muziek nog doordreunt in de rustige grachten van Amsterdam. Maar ook voor mensen die liever de rust in de stad opzoeken is Alkmaar een perfecte plek, met veel bezienswaardigheden zoals de accijnstoren, het hoge huys, huize egmont en natuurlijk niet te vergeten, het huis met de kogel. Het huis met de kogel is een van Alkmaars bekendste gebouwen, het huis dankt zijn naam aan een kogel die tijdens het Beleg van Alkmaar is in geslagen. De 40 pond zware kogel zou dwars door de gevel zijn gegaan, gelukkig is tijdens de inslag niemand gewond geraakt en zijn ze er allemaal met de schrik vanaf te komen. 

De geboorteplaats van Star Bucks

Twee zeer bekende ‘kaaskoppen’ zijn Truus Wijsmuller en Alfred Peet. Truus was een verzetsstrijder die 10.000 Joodse kinderen heeft gered, ze was een van de bekendste verzetsstrijders van ons land en haar naam is tot op de dag van vandaag zeker niet vergeten. Alfreed Peet is indirect de oprichter van de populaire koffieketen Star Bucks, hij was een Nederlands-Amerikaans koffiebrander. Staat ook wel bekend als de Nederlander die Amerika koffie heeft leren drinken volgens verschillende koffiehistorici. Alfreed heeft de oprichters van Star Bucks de fijne kneepjes van het vak geleerd, zonder hem had Star Bucks nooit bestaan. En dat allemaal vanuit ons kleine kikker landje.  

Alkmaar overwint

De leus van Alkmaar is “Alcmaria Vitrix“ wat Latijns is voor “Bij Alkmaar begint de victorie” of “Alkmaar overwint“. En die leus houden ze zeker hoog. Alkmaar is een zeer sportieve stad,  het bezit over verschillende sportclubs, sportscholen en dansscholen. De twee uitblinkers zijn hier Sportpaleis Alkmaar, een overdekte 250 meter lange wielerbaan waar jaarlijks Nederlandse kampioenschappen plaatsvinden en natuurlijk voetbalclub AZ. De rood-witte club heeft maar liefst 2 keer de landstitel veroverd en 4 keer de KNVB beker mee naar huis genomen. “Alkmaar overwint“ is dus zeker niet vergezocht. Ook was Alkmaar afgelopen jaar de organisator van het ITF Tennis Toernooi waar zowel mannen als vrouwen een week lang gestreden hebben voor punten om een hoger plekje op de wereldranglijst te bemachtigen.

Tennissen op internationaal niveau

Alkmaar heeft in totaal 9 tennisverenigingen waar ze tennis toppers creëren en begeleiden. Alle verenigingen staan klaar om ervoor te zorgen dat jij de tennisbanen kan domineren en je je tegenstanders helemaal gek kan spelen. De Pesiehal is een van de verenigingen die tennis ademend, met 4 indoorbanen kan jij altijd een goed potje tennissen. De ruim opgezette banen zijn van de beste kwaliteit en tennisballen zijn daar aanwezig en klaar voor gebruik. Bij de Pesiehal zijn voor iedereen mogelijkheden, of je nou alleen wilt tennissen of echt lessen wilt nemen, bij de Pesiehal kan alles. Marco Scherjon is al zijn hele leven bezig met sport, heeft de CIOS opleiding voor tennisleraar gedaan en is nu fulltime tennisleraar bij Pesiehal. En als binnen tennissen niet echt voor jou is weggelegd, geen probleem! In Alkmaar zijn er ook genoeg verenigingen die beschikken over buitenbanen waar jij er stevig tegenaan kan! 

Alle locaties in Alkmaar

Tennisparken in Alkmaar