Background left Background right

Tennisbaan huren in Almere

Een waterstad met een groot hart

Een stad geboren uit water

Een waterstad, een stad met het grootste catamaranstrand van Europa, maar buiten dat vooral een stad waar iedereen welkom is en waar gezelligheid op nummer 1 staat; Almere. Almere is een stad en gemeente in de provincie Flevoland, in 2016 verwelkomde ze haar 200.000ste inwoner en is momenteel een van de snelst groeiende steden van Nederland. De snelle stijging is niets nieuws, in de eerste 25 jaar had Almere al 125.000 inwoners. Ook heeft ze Lelystad, de hoofdstad van Flevoland met ruim 77.000 inwoners, al ver ingehaald. Almere is na de tweede wereldoorlog ontworpen en gebouwd als gevolg van de snelle bevolkingsgroei van met name Amsterdam. Door de snelle groei was het nodig mensen ergens anders te huisvesten, er was ruimte tekort. Als oplossing van dit probleem liet men 2 nieuwe steden ontwerpen in de polders oost en zuidelijk Flevoland. Lelystad is geboren uit de oostelijke polder en Almere is geboren uit de zuidelijke polder. Oorspronkelijk zou Almere Zuidweststad heten, maar dat is in de jaren 70 veranderd naar Almere, de stad die we nu allemaal kennen. De naam Almere komt van het water genaamd “Aelmere”, dat was een meer in de middeleeuwen ongeveer op de plek waar nu het IJsselmeer ligt.

Meer bruggen dan Venetië

Almere is een waterstad die bijna voor de helft, 46,7%, uit water bestaat en 2 tot 5 meter onder het zee niveau ligt. Het is dan ook niet zo gek om te bedenken dat Almere 9 standsstranden en een kustlijn van 42 km heeft en dat er 27 scheepswrakken gevonden zijn , waarvan de oudste uit de 15e eeuw komt! Het feit dat Almere met 800 bruggen meer bruggen dan Venetië heeft bevestigd hetgeen wat al meer dan duidelijk was, Almere is een waterstad. 

Waar sporten op hoog niveau een gewoonte is

In Almere zijn niet alleen watersporten te vinden, ze blinken o.a. uit in soft- en honkbal, batminton en squash, bij deze sporten participeren de Almeerse clubs stuk voor stuk op het hoogste niveau van Nederland. Ook bij de Almeerse Hockey Club kunnen ze er wat van, het eerste team komt uit in de hoofdklasse en is niet van plan daaruit te stappen. Almere beschikt over 13 tennisverenigingen die elk een unieke sfeer hebben. Voor tennissers van alle soorten en maten is er een club aanwezig die bij jou past.  De tennis clubs liggen verspreid over de stad, van in het bruisende hart van het centrum, tot in de rustige delen van het groene gedeelte van Almere. De clubs staan klaar om jou de tenniservaring van je leven te geven. De warmte en gezelligheid van deze stad gaat voor niemand uit de weg. Almere is de stad waar tennis niet alleen maar speelt, Almere is een stad waar tennis leeft.
 

Alle locaties in Almere

Tennisparken in Almere