Background left Background right

Tennisbaan huren in Amersfoort

Een bruisende stad met karakter!

Een stad met een rijke tennis geschiedenis

Amersfoort, een bruisende stad met 157.279 inwoners in de provincie Utrecht. Het heeft een van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland en is de 15e gemeente van Nederland. Ook is Amersfoort de geboorteplaats van de welbekende Frou Frou, Pennywafels en lange vingers. Alle 3 zijn ze bedacht in de fabriek van Meursing in Amersfoort. Ze weten dus zeker wel wat lekker eten is, maar dat is niet het enige waar de stad om bekend staat, Amersfoort en het welbekende Mondriaanhuis zijn natuurlijk niet te onderscheiden, een museum over het leven en werk van legendarisch kunstenaar Piet Mondriaan. Het werk van Mondriaan is wereldwijd bekend en zijn werk heeft nog steeds invloed op de kunst en architectuur van nu, het Mondriaan museum maakt deel uit van Stichting Amersfoort in C.

Tennissen op voormalig Dutch Open grond

Buiten dat Amersfoort het kleine broertje van Utrecht is, is Amersfoort ook een bloeiende en levendige stad met een rijke geschiedenis. Amersfoort is een stad die jou kan verbazen en als je wilt tennissen, zit je in Amersfoort ook perfect! Tot 2008 werd in Amersfoort jaarlijks het ATP-toernooi georganiseerd, ook wel bekend als de Dutch Open, waar tennis legenden van over de hele wereld het uitvechten om de kampioenstitel. In 1957 werd de eerste editie van dit evenement georganiseerd en in 2008 verloor het helaas zijn ATP-status, maar het is niet uitgesloten dat dit evenement in de toekomst weer terug komt om Amersfoort op zijn kop te zetten.  

Voor ieder wat wils

Niet alleen voor de tennis grootheden is Amersfoort een prachtige stad, ook voor fanatieke tennissers zoals u en mij is het een grote speeltuin. Met 20 verenigingen en meer dan 50 banen is Amersfoort, voor iedereen, een hemels gebied. De verenigingen liggen van midden in het centrum tot in stille uithoeken van de stad, dus waar je ook vandaan komt in Amersfoort, er is altijd wel een tennisclub dichtbij! Of je nou buiten of binnen wilt trainen, rustig wilt doen of er keihard tegenaan gaan, het kan hier allemaal. Top trainers bij elke club, supporters die je meer dan thuis laten voelen, en mede-tennissers die er alles aan doen om jou beter te maken, waar wacht je nog op? Kom tennissen in het bruisende Amersfoort en ervaar wat tennis echt is!
 

Alle locaties in Amersfoort

Tennisparken in Amersfoort