Background left Background right

Tennisbaan huren in Amsterdam

Met het meeste aanbod

Tennis hoofdstad Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en de eeuwige aartsrivaal van het trotse Rotterdam. Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland en is met zijn 821.000 inwoners de grootste stad van Nederland. Met zijn 165 grachten en totaal 1,281 bruggen is Amsterdam zonder twijfel de bekendste stad van ons Nederland.

Van nationaal tot internationaal succes

Er zijn niet alleen maar winkels, grachtenhuizen, en bruggen in Amsterdam, de hoofdstad draagt ook een zeer rijke sport geschiedenis. Neem als voorbeeld Ajax, de godenzonen hebben de landstitel al 34 keer veroverd en stoppen niet bij de grenzen van Nederland. Ook internationaal hebben de Ajacieden succes, maar dat is niet het enige internationale sportsucces dat Amsterdam kent. In 1928 organiseerde Amsterdam de olympische spelen, en tot de dag van vandaag kan je het historische station nog bezoeken in hartje Amsterdam. Kortom Amsterdam heeft een zeer rijke sportcultuur, van hockey, voetbal, squash, en ijshockey tot zwemmen, tennis, en basketbal. Het is een stad waar kampioenen gevormd worden en waar verliezen geen optie is. 

Meer dan 400 tennisbanen verspreid over Amsterdam

Landelijk zit tennis in een crisis, maar in Amsterdam is er behoefte aan meer tennisparken en stijgen de leden van Amsterdamse verenigingen snel. Tennis is snel, tactisch, en uiterst competitief, het zorgt voor een goede conditie en elke sessie is een full body workout die goed is voor lichaam en geest. Amsterdam is met zijn 28 tennisparken de tennis hoofdstad van Nederland. Amstelpark Tennisclub is de het grootste tennispark van Amsterdam en van Nederland. Naast Amstelpark zijn ook Sloterplas en USC Tennis en Padel grote namen in Amsterdam. Verspreid over alle tennisparken in Amsterdam bevinden zich er 436 tennisbanen. Wist je dat in het geval dat op elk deze velden een grand-slam georganiseerd zou worden, er in één keer 5232 tennisballen gebruikt worden? Van alle tennisparken in Amsterdam bevinden zich er drie in Amsterdam-Noord, vier in Amsterdam-Nieuw-West, één in Amsterdam-Zuidoost en de overige 20 bevinden zich alles rond het centrum of de wijk Amsterdam-Zuid. De gemiddelde prijs van een tennisbaan in Amsterdam is rond de 25,- euro gedurende de daluren en 30,- gedurende de piekuren.

Tennis is altijd dichtbij

Tennissen in Amsterdam zorgt voor een ontspannen beleving. Het dichtsbijzijnde tennispark is hooguit een paar minuten fietsen. Gezien de 436 tennisbanen is er altijd wel plek voor een uurtje tennis.

Denk je dat je nog wat informatie mist over Amsterdam? Staat jouw Tennisbaan wel vermeld op onze website? Zo niet, neem dan contact met ons op om te zorgen dat jouw tennisbaan duidelijk vermeld staat binnen ons systeem.

Alle locaties in Amsterdam

Tennisparken in Amsterdam