Background left Background right

Tennisbaan huren in Apeldoorn

Op het plantsoen van Paleis Het Loo

De stad van de Blauwen

Apeldoorn, de meest gemiddelde gemeente van Nederland, gevestigd in Gelderland. Met haar ruim 162.000 inwoners behoort ze tot de stedendriehoek; Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Daarnaast heeft de stad heeft een zeer rijke geschiedenis. Tijdens de tweede wereldoorlog was het Canadese hoofdkwartier gevestigd in Paleis het Loo, dat was een dappere zet, aangezien de Duitsers ten noorden en ten zuiden van het paleis een munitie opslag hadden. Zo was Apeldoorn ook het middelpunt van operation ‘Cannonshot’, de missie om noord Nederland te bevrijden van de Duitse bezetting. 

De muzieknoten van Apeldoorn

Maar Apeldoorn staat niet alleen maar bekend om haar zeer rijke geschiedenis, de stad is ook de geboorteplaats van het legendarische nummer “ Heb je even voor mij “ van Frans Bauer. Het nummer is uitgevoerd door Frans Bauer, maar geschreven door Apeldoorner in hart en nieren; Emile Hartkamp. Dat is niet het enige muzikale talent dat te vinden is in Apeldoorn, ook zanger Waylon is geboren en getogen in deze prachtige stad. 

Waar hoog niveau niks nieuws is

Sporten kunnen de Apeldoorners zeker. De heren van volleybal club SV Dynamo en de dames van volleybal club Alterno spelen op eredivisie niveau. Echter zorgt de stadse concurrentie er vaak voor dat deze twee verenigingen niet in één zin genoemd worden. Niet te vergeten is de Apeldoornse tennislegende,  Wesley Koolhof. Wesley heeft in de finale van de US open gestaan en maakt het op meerdere toernooien moeilijk voor grote namen binnen de tenniswereld. Hij is in Apeldoorn opgeleid door Jörgen ten Hove. In de 6 jaar dat hij hier getraind heeft is Wesley gevormd tot een ware tennis legende. 

Het hele jaar door

Wat je tennisdoelen ook zijn, in Apeldoorn zijn ze te behalen. Met 17 tennisclubs en meer dan 35 banen kan jij ook getraind worden als een kampioen. De clubs liggen in de buitenste ringen van de stad, de ligging zorgt voor een rustige sfeer en weinig afleiding zodat jij je tegenstander alle hoeken van het veld kan laten zien. 
 
Slecht weer? Geen probleem! Met indoorbanen bij clubs als de Matenhal, TC Sprenkelaar en Sport Kerschoten hoef jij je racket in de winter niet op te bergen. Zo kan jij gewoon doortrainen zodat je in de zomer extra hard terug kan komen op de buitenbanen van Apeldoorn. 
 
Waar wacht je nog op! Kom tennissen in Apeldoorn en voor je het weet sta jij ook in de finale van de US-Open.

Alle locaties in Apeldoorn

Tennisparken in Apeldoorn