Background left Background right

Tennisbaan huren in Berkel en Rodenrijs

Wordt jij de nieuwe Kiki Bertens?

Legendarische tennisgrond

Berkel en Rodenrijs, het dorp dat ontstaan is uit veen, en waar de dijken met opzet zijn doorgebroken om ervoor te zorgen dat de watergeuzen naar Leiden konden varen, zodat ze Leiden konden bevrijden van de Spanjaarden. De geschiedenis van dit dorpje in Zuid-Holland is deels een mysterie. Midden in de 80 jarige oorlog werd de Berkelse kerk geplunderd door Spaanse soldaten, het enige wat ze aantroffen was ambtelijke stukken, die ze uit woede verscheurd hebben.

Van Berkel en Rodenrijs naar de US Open

Op 1 januari 2007 gingen de gemeentes Berkel en Rodenrijs, de gemeente Bergschenhoek, en de gemeente Bleiswijk, samenwerken in een gemeente; gemeente Lansingerland. De gemeente telt 61.601 inwoners, waarvan 31.000 inwoners uit Berkel en Rodenrijs komen. Een van die inwoners was Kiki Bertens. Ze begon op 6 jarige leeftijd met tennissen en tegenwoordig is ze de hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster ooit. In mei 2019 kwam Bertens op de WTA-wereldranglijst terecht. Ze staat tot op de dag van vandaag op de 7e plek. Ze heeft met grote namen de baan gedeeld op grote toernooien zoals de Australian open en de US open, waar ze op beide toernooien in de top 4 eindigde. 

Tennissen op legendarische tennisgrond

Je zou dus kunnen zeggen dat Berkel en Rodenrijs legendarische tennisgrond is, met haar 2 tennisclubs is de keus misschien klein, maar de passie extra groot. Deze clubs, ATV Berkenrode en TOGB tennis, hebben gepassioneerde trainers en de beste banen. Er zijn indoor en outdoor banen beschikbaar, dus ook bij slecht weer kan je er keihard tegenaan gaan. ATV heeft maar liefst 10 buitenbanen in een rustige omgeving. TOGB heeft 8 buitenbanen en 4 binnenbanen. Hoe je ook wilt tennissen, Berkel en Rodenrijs is de plek voor jou! 
 
Wat Kiki Bertens kan, kan jij ook! Kom nu tennissen in Berkel en Rodenrijs!