Background left Background right

Tennisbaan huren in Delft

De hoofdplaats van het hoogheemraadschap Delfland

Een kennisstad waar talent geboren wordt

Welkom in Delft, een stad waar iedereen welkom is en waar er meer mannen dan vrouwen zijn. Delft is ontstaan aan een gegraven waterloop genaamd “ de Delf “ en heeft haar naam te danken aan het werkwoord “delven”, wat graven betekend. Deze mannelijke stad ligt aan de Schie, tussen Den Haag en Rotterdam, met 103.037 inwoners is deze stad niet meer weg te denken uit de prachtige provincie Zuid-Holland. 

De verborgen verhalen van Delft

Iedereen kent Delft natuurlijk als een kennisstad, met de technische universiteit en de onderzoeksinstituten TNO en Deltares, maar Delft is meer dan dat. Delft is de stad van de kerk met de zwarte top, een historische bierstad, de stad waar de oranjes hun laatste rustplaats hebben en vooral een stad waar vriendschap en samenhorigheid op één staan.
 
De kerktoren was niet altijd zwart en het is ook geen gevolg van de stadsbrand van 1536, ook al denken veel mensen dat wel. In het begin van de 19e eeuw is de bliksem ingeslagen in de kerktoren waardoor hij opnieuw gebouwd moest worden, toen is er Bentheimer zandsteen gebruikt en dat is verkleurt door zure regen. Je zou kunnen stellen dat dit een geluk bij een ongeluk was, want Delft zou Delft niet zijn zonder deze unieke kerk. De bijnaam “bierstad” is ook zeker niet vergezocht. Rond het jaar 1500 waren er maar liefst 200 bierbrouwerijen aanwezig in de stad en er wordt geschat dat ongeveer 1/6e van de bevolking van Delft werkzaam was in de bierindustrie, lekkere business dus.

Van je familie moet je het hebben

Buiten de slimmeriken en studiobollen is Delft ook een stad van talent, op muzikaal gebied met onder andere Jody Bernal en Roel van Velzen en op het gebied van sport zit het ook zeker niet verkeerd. De jongere halfzus van tennislegende Richard Krajicek is geboren en getogen in Delft! Michaëlla Krajicek kan zelf zeker ook wel een balletje slaan, met successen op verschillende toernooien zoals de US Open, Australian Open en het Wimbledon toernooi in Engeland heeft Michaëlla het spel goed tussen de vingers zitten, maar dat is ook niet zo gek als niemand minder dan Richard Krajicek je halfbroer is. M. Krajicek is niet het enige tennistalent dat Delft heeft voortgebracht, ook Arantxa Rus is opgegroeid in Delft. Je zou dus kunnen zeggen dat er binnen de 7 tennisverenigingen van Delft kampioenen gesmeed worden. 
 
Een van die tennisverenigingen is de Delftse Tennisbond, een bloedfanatieke club die sinds 26 januari 1927 de bewoners van Delft in beweging houdt. Het is één van de oudste verenigingen die Delft heeft en tevens ook één van de grootste verenigingen. De club heeft 9 gravelbanen van de beste kwaliteit en 2 kunststof matecobanen die het hele jaar door overdekt zijn. Dus weer of geen weer, er wordt altijd met volle passie getennist in Delft!
De verenigingen liggen verspreid over de stad, van in het centrum, tot in de buitenste ringen. Er is dus altijd een tennisvereniging dichtbij waar jij iedereen kan verbazen! 

Grond van kampioenen

Loop door de straten waar Michaëlla Krajicek is opgegroeid en claim de overwinning op de velden waar Arantxa Rus de overwinning heeft geclaimd! Tennis in Delft is meer dan alleen een sport! Dus wat houdt je tegen? Kom tennissen in Delft met Tennisbaan.nl! 
 

Alle locaties in Delft

Tennisparken in Delft