Background left Background right

Tennisbaan huren in Den Bosch

Tennissen in de meest historische binnenstad van Nederland!

Een stad van feestbeesten en doorzetters

Den Bosch, de stad van de Bossche Bol, waar er meer vrouwen dan mannen zijn en waar de kikker het symbool is voor het ultieme feest; carnaval! 

Van moerasgrond tot hoofdstad

Den-Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en heeft 110.820 inwoners. 
De officiële naam van Den-Bosch is ’s-Hertogenbosch. ’s-Hertogenbosch betekent letterlijk ‘bos van de hertog’. Voordat Den-Bosch ontstaan was, lag er op de plek waar nu de stad gevestigd is een moeras achtig bos die de Hertog van Brabant en de graven van Leuven gebruikten als jachtgebied. Hier komt de naam des ‘Hertogen bosch’ (het bos van de hertog) vandaan, die naam is later samengevoegd tot het huidige ’s-Hertogenbosch. Ondanks dat tegenwoordig de naam Den-Bosch veel vaker gebruikt wordt dan de officiële naam, is de officiële naam nog niet vergeten, er bestaat zelfs een genootschap die als doel heeft de naam ’s-Hertogenbosch weer terug te krijgen in de volksmond en de naam Den-Bosch terug te dringen, maar of dat gaat lukken, zal alleen de tijd ons leren. 
 

Een stad waar de geschiedenis leeft

Den-Bosch is een rooms-katholiek bolwerk, in de stad zijn er talloze kerken, kunstwerken en religieuze kenmerken te vinden die je meenemen door de rijke geschiedenis van prachtstad Den-Bosch. Het historisch stadscentrum van Den Bosch is een van de oudste en meest complete van Nederland, het centrum vertelt verschillende verhalen uit verschillende tijdsperiodes, je wordt meegesleept in de triomf en rijkdom van het Den-Bosch van vroeger. 
Het centrum is onder andere de thuisbasis van de Mondriaan, het oudste nog bestaande bakstenen huis van Nederland en de Koning Willem I kazerne, die nog grotendeels intact is gebleven en de verhalen verteld van het verleden van Den-Bosch als garnizoensstad, een stad van militair belang, waar een of meer legerafdelingen zijn gevestigd. 
 

Iedereen staat gelijk in Oeteldonk

De stad is ook een stad waar het hele jaar door wat te beleven valt, met het IAG sportevenement, het bevrijdingsfestival en het keiharde Masters of Hardcore weet je zeker dat in Den-Bosch de verveling nooit toe slaat. Masters of Hardcore is een Nederlands hardcore evenement die sinds 2006 gehouden wordt in de Brabanthallen in Den-Bosch. Keihard feesten kunnen ze in Den-Bosch dus wel, dat wordt elk jaar ook nog een keer bevestigd tijdens carnaval. Met carnaval wordt Den-Bosch omgetoverd tot het knotsgekke Oeteldonk, waar alle gangbare rangen en standen binnen de samenleving verdwijnen en iedereen aan elkaar gelijk staat.
 

Doorzetters

Buiten dat Den-Bosch een stad van feest en gezelligheid is heeft het ook een hele andere kant, Den-Bosch is een stad van bloedfanatieke sporters die er alles aan doen om die winst binnen te hengelen. De Bosschenaren zijn keiharde doorzetters en weten als geen ander wat veel trainen en hard werken kan doen. In Den-Bosch zijn er maar liefst 9 tennisverenigingen gevestigd die zich allemaal inzetten voor een tenniscultuur van internationaal niveau. Een van die 9 topclubs is BLTC Bastion Baselaar. BLTC Bastion Baselaar bestaat sinds oktober 1930 en is in 2000 verhuisd naar hun huidige thuisbasis, een prachtig tennispark met 11 gravelbanen, 5 indoorbanen en ook 2 gloednieuwe padelbanen! 
 
Den-Bosch is een stad waar passie en liefde voor de racketsport geen nieuwkomer is, je hoeft er in Den-Bosch niet aan te twijfelen dat je een tenniservaring zult beleven die je niet snel zult vergeten! Den-Bosch wacht op je!