Background left Background right

Tennisbaan huren in Den Haag

Met een vleugje politiek

Het politieke Den Haag

Den Haag, het kleine broertje van Rotterdam, de plek waar de belangrijkste beslissingen van ons land genomen worden, de plek waar het eerste verkeerslicht van Europa is geplaatst, en de stad waar de allereerste tennisbaan van ons land is aangelegd. 

De eerste tennisbaan op Nederlands grondgebied

Rond 1500 liet Filips de Schone, hertog van Bourgondië de eerste tennisbaan van ons land aanleggen. Hij was zelf een fanatiek tennisser en tennissen zonder een baan, dat gaat natuurlijk niet. Onderhand liggen er meer dan 40 tennisbanen verspreid over Den Haag, waar elke dag gepassioneerde trainers en atleten samenkomen om te doen waar ze van houden, tennissen. En op de plek waar vroeger de eerste tennisbaan ooit lag, staat nu het welbekende binnenhof. 

Tennissen bij beste clubs van de stad

In Den Haag zijn er 21 tennisclubs die iedereen met dezelfde liefde voor de sport met open armen verwelkomen. De clubs zijn verdeeld over de buitenste ringen van de stad, je zit dus niet met de drukte van het centrum en kan dus in de rust van de Haagse buitenwijken en bossen je tegenstander het vervelend moeilijk gaan maken. De meeste verenigingen liggen ten noorden van de stad. Buitenbanen zijn niet het enige wat Den Haag te bieden heeft, indien je binnen wilt trainen is dat in deze prachtige stad ook zeker mogelijk. Bij verschillende verenigingen zijn binnenbanen aanwezig, dus ook al is het slecht weer, je hoeft niet binnen te zitten. 

Trainen op de grond van kampioenen

Net als het aantal beschikbare banen, hoeveelheid trainers, en het materiaal van de banen, verschillen de prijzen ook per club. De gemiddelde prijzen liggen tussen de 15 en 30 euro. In de winter zijn de prijzen gemiddeld duurder dan in de zomer in verband met onderhoud van de banen etc. 

Met 21 top clubs kan het niet missen, er is altijd wel plek om te tennissen, en er staat altijd iemand voor je klaar die je nieuwe dingen kan leren, of die jou keihard aan het werk kan zetten. 

Den Haag is het huis van maar liefst 5 landskampioenen. Als je dus wilt trainen op de grond van kampioenen, kom tennissen in Den Haag en wie weet ben jij de volgende Otto Blom!