Background left Background right

Tennisbaan huren in Drachten

De mooiste stad van Friesland

Tennissen in de mooiste stad van Friesland

Drachten, een plaatsje in het prachtige Friesland. Drachten is onderdeel van gemeente Smallingerland en heeft ruim 45.000 inwoners. Dat is misschien niet veel als je het vergelijkt met Groningen of Leeuwarden, maar de manier waarop Drachten is gegroeid is simpelweg uniek. Het inwonersaantal hebben ze mede te danken aan Phillips, die in 1950 een fabriek had gevestigd in deze bruisende Friese stad. Daardoor trokken veel werkzoekenden naar de stad toe en steeg het inwonersaantal tot maar liefst 10.000 burgers, maar toch behoort deze stad niet tot 1 van de 11 Friese elf steden. 
Officieel heeft Drachten nooit stadsrechten gekregen, maar het wordt wel een stad genoemd. Dat komt omdat de stad wel openbare voorzieningen verleend, veel werkgelegenheid heeft en beschikt over een levendige industrie. Drachten is ook populair onder toeristen, de rust en de natuur trekt veel mensen aan die even weg willen van de drukte van de thuisbasis.  

Een stad ontstaan uit veen

Oorspronkelijk was Drachten een veenkolonie, voor het vervoeren van turf was water nodig en dit gebeurde met skûtsjes, een houten of stalen zeilboot gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Veel van die skûtsjes die nu nog steeds worden gebruikt zijn ontworpen en gemaakt in Drachten. Ook bezit Drachten één van de meest bijzondere musea voor moderne kunst in Noord-Nederland, met kunst van o.a. Theo van Doesburg, Kurt Schwitters en Thijs Rinsema.

De clubs wachten op je

In Drachten zijn 11 sportverenigingen aanwezig die voor iedereen sport en plezier bieden. 
Van die 11 sportverenigingen zijn er 3 tennisclubs waaronder D.L.T.C. De Drachtster Lawn Tennis Club is opgericht in 1922 en is de grootste tennisvereniging van Noord-Nederland. Ze vallen regelmatig in de prijzen bij grote toernooien en aan hun passie voor de sport valt niet te twisten. De vereniging heeft 15 buitenbanen die voorzien zijn van verlichting. Of je nou liefhebber bent van gravel of kustgrasbanen, bij D.L.T.C kan het allemaal. Ook in de winter kan je in Drachten gewoon door blijven trainen, door middel van Stichting Tennishal Drachten hoef je niet je racket te laten verroesten tijdens het koude weer. De hal is voorzien van kleedkamers, een kantine, een bestuurskamer en een trainerslocatie waar jij je tennis ervaring naar een ander niveau kan tillen. En als deze club niet goed bij je past zijn er nog 2 andere top clubs die jou met open armen ontvangen. De clubs liggen buiten het centrum van de stad zodat er in een rustige omgeving, keihard getraind kan worden. Deze 3 verenigingen staan voor jou klaar! Wacht niet langer, en kom tennissen in Drachten!
 

Alle locaties in Drachten

Tennisparken in Drachten