Background left Background right

Tennisbaan huren in Eindhoven

Waar het licht altijd schijnt

Een stad geboren uit licht

Lichtstad Eindhoven, een stad en gemeente in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. Gemeente Eindhoven is sinds 1961 de 5e gemeente van Nederland en is onderdeel van ‘Brabantstad’, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Breda, Eindhoven, Helmond, Den-Bosch, Tilburg en de provincie Noord-Brabant. In 1232 kreeg Eindhoven officieel stadsrechten van hertog Hendrik I van Brabant, ondanks dat Eindhoven in die tijd slechts een kleine ommuurde nederzetting was. 

Lichtstad Eindhoven

Eindhoven is een stad van historie, de geschiedenis leeft. Met meer dan 140 rijksmonumenten verteld Eindhoven de verhalen van vele generaties die voor ons voet zette op de grond van lichtstad Eindhoven. Maar waar komt de naam lichtstad eigenlijk vandaan? Veel mensen denken dat deze bijnaam afstamt van de gloeilampen van Phillips. Elektronicaconcern Phillips heeft vanuit Eindhoven haar imperium opgebouwd, de aller eerste Phillips fabriek was gevestigd in Eindhoven en dateert uit 1869. Maar niks is minder waar, de naam lichtstad is niet afkomstig van de gloeilampen van Phillips. Voor het imperium van Phillips was Eindhoven voornamelijk een stad waar textiel, sigaren en lucifers geproduceerd werden en die lucifers, dat is precies waar de naam lichtstad vandaan komt. De eerste luciferfabriek van Nederland is werd in 1870 gebouwd in Eindhoven! 
 

Buitenaards bezoek

Ondanks de vele rijksmonumenten en cultuur stukken die verspreid zijn over de stad is er ook veel moderne architectuur te zien in Eindhoven, met als pronkstuk het Evoluon! Eindhoven zal Eindhoven natuurlijk niet zijn zonder het Evoluon, ook wel bekend als de Eindhovense UFO, deze vliegende schotel werd gebouwd als uithangbord voor de technologische vooruitgang in Nederland en was hoofdzakelijk bedoelt om alle nieuwe snufjes van Phillips aan de buitenwereld ten toon te stellen. Tegenwoordig wordt de UFO gebruikt voor conferenties, bedrijfsfeesten, bruiloften en nog veel meer!
 

Koninklijk bezoek

Het licht schijnt in Eindhoven ook zeker op het gebied van tennis. Rondom het centrum van de stad zijn 18 top verenigingen te vinden die stuk voor stuk passie en liefde voor tennis op nummer 1 zetten. Een van die clubs is tennisvereniging Tegenbosch, ze is met ongeveer 800 senior- en 200 jeugdleden een van de grootste tennisverenigingen van Eindhoven! Ook E.S.T Fellenoord is niet te vergeten, Fellenoord is de grootste studentenclub waar je voor een klein bedrag het hele jaar kan tennissen in het prachtige Eindhoven! Zelfs onze koning, koning Willem-Alexander, heeft tennis in Eindhoven met zijn eigen ogen bewonderd. De koning bezocht in mei 2020 sportpark Genneper Parken omdat de sportverenigingen voor ouderen heropend werden. Sportpark Genneper Parken is de trotste thuisbasis van Genneper Parken Tennis, één van de vele top clubs die in Eindhoven gevestigd zijn. Zelfs in de winter gaat het licht niet uit voor tennis in Eindhoven, met de Tennishal Eindhoven-Noord en de eigen wintercompetitie van Genneper Parken Tennis is wachten tot de zon weer te voor schijn komt verleden tijd! Een stad waar altijd het licht schijnt en waar de tennisrackets nooit stil liggen, kom tennissen in Eindhoven! 
 

Alle locaties in Eindhoven

Tennisparken in Eindhoven