Background left Background right

Tennisbaan huren in Enschede

Waar Twente leeft

De grootste stad van Overijssel

Welkom in Enschede, een stad met een verhaal. De grootste stad van Overijssel telt ruim 160.000 inwoners, en 160 nationaliteiten, en is daarmee de 14e gemeente van Nederland. Wist je dat Enschede oorspronkelijk grachten had ? In 1325 kreeg Enschede officieel stadsrechten, als gevolg daarvan werden er gelijk grachten gebouwd. De eerste gracht was al snel gemaakt, en de tweede gracht was rond 1450 voltooid. Toen Prins Maurits in 1597 de stad binnenviel liet hij de 2e gracht verwijderen. De 1e gracht, de binnen gracht, verdween samen met de beide stadspoorten als gevolg van de grote stadsbrand in 1862. De brand verwoeste meer dan de helft van de stad waardoor meer dan 600 inwoners dakloos werden. 

Van diepe dalen, naar hoge hoogtes

Ook tijdens de tweede wereldoorlog had Enschede geen geluk, de stad is in totaal 61 keer gebombardeerd. Maar Enschede is niet alleen maar een stad van donkere geschiedenis en tragedie. De Trots van het Oosten, de Tukkers, de Twentenaren, FC Twente. Een prachtclub die al vele mijlpalen heeft behaald. Ook heeft Enschede de hoogste toren van Overijssel, met maar liefst 101m heeft de Alphatoren die titel bemachtigd. 

Sportief Twente

Enschede is een sportieve en levendige stad. Sinds 1947 wordt jaarlijks de op een na oudste marathon van Europa georganiseerd en Enschede is ook het thuis van de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop met achteraf grootste studentenfeest van de Benelux. De estafette loopt van Nijmegen naar Enschede, en er doen jaarlijks meer dan 8.000 studenten mee. Sporten op hoog niveau kunnen ze in Enschede dus zeker. 

Een tennisstad waar al je dromen uitkomen

De stad telt vele tennisverenigingen die verspreid liggen over de stad, waar je ook vandaan komt, er is altijd wel een baan vrij waar jij jezelf kan laten gaan. Met 17 top clubs die altijd voor je klaar staan is er geen twijfel over mogelijk, Enschede is de perfecte tennisstad voor jou. 
 
Eén van die top clubs is Trifora, een sportschool die meer te bieden heeft dan alleen fitness. Trifora heeft maar liefst 5 binnenbanen, 7 buitenbanen, en 3 vaste trainers van het hoogste niveau, die elke dag van het jaar voor jou klaar staan. En als Trifora niet bij je past, dan zijn er nog 16 andere verenigingen die elke dag voor je klaar staan! Wat je doelen ook zijn, kom naar Enschede, en maak je tennisdromen werkelijkheid!

Alle locaties in Enschede

Tennisparken in Enschede