Background left Background right

Tennisbaan huren in Harderwijk

Van dolfijnen tot topsporters, in Harderwijk zijn de mogelijkheden eindeloos

Tennissen in een stad waar alles mogelijk

Harderwijk, een stad en een gemeente in het prachtige Gelderland. Harderwijk heeft in haar verleden vele aliassen gekend, van Harderwiick en Herderewich tot het gelatiniseerde Hardervicum. Deze prachtige stad is natuurlijk bij iedereen bekend door het adembenemende Dolfinarium. Het dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Sinds 1956 brengt het park verbijstering, blijdschap en nieuwe herinneringen naar jong en oud. De gemeente Harderwijk telt in totaal 48.722 inwoners, waarvan er 44.000 ook in de stad Harderwijk wonen. Een grote stad met een groot hart, voor haar inwoners, haar natuur en natuurlijk haar sporters. 
 

Een hanzestad van klasse

Harderwijk is een Hanze- en vestingstad die ongeveer halverwege tussen Zwolle en Amersfoort ligt. De binnenstad van Harderwijk is de thuisbasis van zo’n 100 unieke monumenten, monumenten die je meenemen op een reis door de tijd. In de Onze Lieve Vrouwekerk uit de 14e en 15e eeuw zijn de eeuwenoude schilderingen nog steeds zichtbaar en in de vele en uiterst gezellige winkelstraatjes is vervelen geen optie. De binnenstad van Harderwijk is in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht en die titel maakt ze meer dan waard. Het rijkdom die Harderwijk vroeger heeft opgebouwd met haar handelsverleden is tot op de dag van vandaag terug te vinden. Harderwijk was in de 14e eeuw volop betrokken in de handel met Europa. De Harderwijkse handelaren trokken met hun schepen vol huiden, hout en haring naar Duitsland, Engeland en Vlaanderen. “Hard work, pays off”.
 

De helden van Harderwijk

Het motto “Hard work, pays off” was niet alleen in de 14e eeuw bekend, ook de sporters van het heden en de toekomst weten maar al te goed wat ze te doen staat om hun dromen waar te maken. Dat Harderwijk een stad van kampioenen is geen twijfel over mogelijk, topsporters zoals Henk Timmer ( voetballer ), Theo Bos ( wielrenner ) en Lisa Kruger ( paralympisch zwemkampioene ) zijn allemaal geboren en getogen in deze energieke stad. 
 
Harderwijk is een sportieve stad waarin voor iedereen ruimte en mogelijkheden zijn om te bewegen en om compleet los te gaan. De gemeente stimuleert ook alle inwoners om met plezier een leven te sporten en te bewegen. TV Strokel en TV Frankrijk delen deze gedachtegang en zijn dan ook beide meer dan dankbaar om elke dag nieuwe tennishelden te ontvangen op haar velden. Tennishelden zoals jij en ik. 
 

Tennis met passie

TV Strokel heeft per 20 december 2020 een prachtige mijlpaal bereikt van 582 leden, waarvan 306 mannen/jongens en 276 vrouwen/meisjes. TV Strokel is een tennis en padelvereniging waar iedereen de prachtige tennissport met plezier kan beoefenen, of je nou jong of oud bent of nou dichtbij woont of veraf, bij TV Strokel is iedereen meer dan welkom. Ook is TV Strokel een vereniging waar je zowel prestatiegericht als recreatief tennis kan spelen en een vereniging waar vrijwilligerswerk een belangrijke en gewaarde plaats heeft. 
De club ligt verstopt in de magische bossen van Harderwijk en telt maar liefst 16 banen, 6 gravelbanen, 5 smashcourtbanen en 2 padelbanen die stuk voor stuk allemaal verlicht zijn zodat je na zonsondergang je tennisracket niet hoeft neer te leggen. Bij TV Strokel hoef je ook in de winter je racket niet neer te leggen, door de 3 binnenbanen in de eigen tennishal van TV Strokel weet je zeker dat die winterdip ver weg blijft. 
 
Tennisvereniging Frankrijk is net als TV Strokel een club waar passie en liefde voor de sport samenkomen. Jong, oud, dik, dun, iedereen heeft de zelfde passie en deelt dezelfde liefde voor de sport en voor het overwinningsgevoel dat het met zich mee brengt. TV Frankrijk is in de nazomer van 1992 opgericht door tennisliefhebbers in vlees en bloed die hun liefde voor de sport met hun stad wouden delen. Ruim 25 jaar later is er niet veel veranderd bij TVF, de liefde voor de sport delen is nog steeds de hoofdzaak en die hoofdzaak wordt ten alle tijden op nummer 1 gezet. Het park van Tennisvereniging Frankrijk beschikt maar liefst over 5 verlichte kunstgrasbanen die stuk voor stuk perfect onderhouden worden. Buiten dat is TVF een echte vereniging, alles, echt alles, wordt namelijk door vrijwilligers gedaan. Zoals ze zelf zeggen “Met en voor elkaar. Iedereen draagt op zijn manier een steentje bij aan het behoud 
en de ontwikkeling van TVF. De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor - de toekomst van - 
TVF zorgt voor extra binding met elkaar. Tennisvereniging Frankrijk is echt ‘Een club met een hart’.”
 
Trainen bij een van deze topclubs is dichterbij dan je zou denken. Via Tennisbaan.nl kan je de beschikbaarheid van alle banen in je buurt checken en gelijk een baan boeken. Een tennisbaan boeken was nog nooit zo makkelijk en nog nooit zo snel! Ontdek het op Tennisbaan.nl
 

Alle locaties in Harderwijk

Tennisparken in Harderwijk