Background left Background right

Tennisbaan huren in Hoofddorp

Een dorp met een toekomstplan.

Waar legendes getraind worden

Hoofddorp, een snelgroeiend dorp die gevestigd is in provincie Noord-Holland. Met ruim 75.000 inwoners is Hoofddorp trotse hoofdstad van gemeente Haarlemmermeer. Het dorp is ontstaan door de drooglegging van de Haarlemmermeer tussen 1849-1852. Na de drooglegging werd besloten 2 dorpen te stichten, Kruisdorp en Venneperdorp. Als gevolg van de gemeenteraadsvergadering op 12 november 1868 werd er besloten om Kruisdorp voortaan Hoofddorp te noemen. Op dat moment is Hoofddorp geboren, en het werd al snel het belangrijkste dorp van de gemeente. Hoofddorp heeft een zeer snelle ontwikkeling doorgemaakt, in 1970 had het nog maar 9.000 inwoners en in 2009 waren dat er al meer dan 73.000! Door de hoge werkgelegenheid in het dorp en het nabij gelegen Amsterdam trokken mensen naar Hoofdorp toe in de hoop daar werk te vinden. De grootste bron van werkgelegenheid was schiphol, maar het dichtbij zijnde leverde niet allemaal voordelen op. Door de geluidssituatie met schiphol kan Hoofddorp niet naar het oosten uitbreiden, wel liggen er plannen klaar om uit te breiden naar het westen, Hoofddorp is dus nog lang niet op zijn hoogtepunt. 

Van stilte tot ultieme chaos

Deze stad is meer dan alleen werkgelegenheid en een rijke geschiedenis, jaarlijks wordt het wereldbekende festival Mysteryland georganiseerd bij het Haarlemmermeer. Mysteryland trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld naar Hoofddorp. Het hele dorp staat op haar kop als het weer tijd is voor dit keiharde feest. Met keiharde hardstyle kicks, de mooiste house melodieën, en schreeuwende fans is Hoofddorp één keer per jaar een gekkenhuis die je gewoon een keer meegemaakt moet hebben. 

Gezelligheid en sportiviteit

Op gebied van sport zit je in Hoofddorp ook zeker goed. Jaarlijks zijn er 2 grote sport evenementen, de concours Hippique, een paardenevenement en de Haarlemmermeer Run, een hardloopevenement. Ook heeft Hoofddorp een rijke collectie aan sport clubs waar in totaal 9 verschillende sporten te beoefenen zijn, waaronder zwemmen, rugby, volleybal, hockey en natuurlijk tennis. Hoofddorp telt 7 tennisverenigingen, één van die verenigingen is de Stichting Tennishal Hoofddorp. Stichting Tennishal Hoofddorp beschikt over tennishal Dik Trom. Zoals ze zelf zeggen “De gezelligste tennishal van Hoofddorp”. Ze hebben als doelstelling het bevorderen en stimuleren van de tennissport in de regio en dat lukt ze zeker. Met 4 binnenbanen van de beste kwaliteit en passievolle trainers en atleten ervaar je in Hoofddorp meer dan alleen een balletje slaan. En twijfelen of er hier op niveau wordt gespeeld is ook zeker niet nodig, Hoofddorper Jesper de Jong is een ware tennis legende, met nummer 289 op de WRL weet hij wel hoe die zijn tegenstanders gek moet maken. En als indoor tennis niks voor jou is zijn er nog 6 andere verenigingen die de beste buitenbanen hebben. Een sportieve en snel groeiende stad die jou met open armen ontvangt!
 

Alle locaties in Hoofddorp

Tennisparken in Hoofddorp