Background left Background right

Tennisbaan huren in Hoorn

Een stad groot geworden door handel, uitgegroeid tot een sportparadijs

Tennissen in een stad van goud

Hoorn, een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Niemand weet hoe Hoorn precies ontstaan is. Er zijn verschillende verhalen en legendes die het ontstaan van Hoorn beschrijven, maar welke verhalen daadwerkelijk de waarheid zijn en welke verhalen een hoax zijn weet niemand. 
 

Een stad gebouwd op het vlindereffect

Wat iedereen wel zeker weet is dat Hoorn een stad is die is geboren uit water. Hoorn heeft de gouden eeuw als geen ander beleeft. Door de ligging aan de monding van de Gouw was Hoorn zeer aantrekkelijk voor handelaren in de middeleeuwen. In 1356 was het plaatsje zo rijk geworden door de handel om haar eigen stadsrechten te kopen. Hoorn profiteerde ook van de golf van groei en welvaart die tijdens en na de 80 jarige oorlog door de Nederlanden heen raasde. Doordat ze in de opstand tegen de Spanjaarden de kant kozen van Willem van Oranje werd Hoorn het bestuurlijke en economische centrum van het gebied ten noorden van het IJ. De keuze voor de kant van Willem van Oranje was een van de belangrijkste keuzes in de geschiedenis van de stad die de stad gevormd heeft tot de stad zoals die nu is. De stad was in de middeleeuwen een middelpunt van rijkdom, welvaart en geluk. 
 

Sport motiveert

Tegenwoordig is er niet veel veranderd, Hoorn is uitgegroeid tot een bruisende stad met ruim 70.000 inwoners die stuk voor stuk zich elke dag inzetten om Hoorn een nog betere stad te maken. Sport is zeer belangrijk in Hoorn, het brengt mensen samen, het zorgt voor nieuwe vriendschappen, herinneringen en natuurlijk een hele hoop lol. De gemeente promoot sport in Hoorn zeer sterk. Sportopbouwwerk Hoorn en de Jeugdsportpas Hoorn zijn de 2 belangrijkste sport initiatieven in Hoorn, beide organisaties zetten zich maximaal in om Hoorn in beweging te houden. Zo zijn er de Mega Summer Games, de games zijn landelijk bekend en trekken elk jaar veel bekijks. In 2 weken tijd wordt Hoorn omgetoverd tot een waar sportparadijs. 

Voor goud gaan

Voor jongeren is sporten in Hoorn helemaal mooi, met de sportpas kunnen ze zonder direct lid te worden van een vereniging of club verschillende sporten uitproberen, totdat ze de sport vinden die bij hun past. Alle sporten die in Hoorn te vinden zijn komen samen in Sportcentrum Hoorn. Sportcentrum Hoorn is dé sportschool van Hoorn en omstreken, ze hebben voor iedere sporter wat wils, van lessen op maat, afvaltrajecten en fitness tot onze geliefde racketsporten; tennis, padel, soccersquash en natuurlijk het originele squash. Het sportcentrum is de plek waar jij alles uit jezelf kan halen! De beste instructeurs en trainers staan meer dan klaar om jou te begeleiden naar al je sportieve doelen! Tennisvereniging Hoorn is onderdeel van Sportcentrum Hoorn en beschikt over 7 tapijten binnenbanen, 8 buitenbanen die bestaan uit 6 gravelbanen en 2 matchclay all-weatherbanen en 2 prachtige padel buitenbanen.
 
Hoorn telt in totaal 5 tennisverenigingen, het eerder genoemde TV Hoorn, TV De Hulk, TV De Balletuin, TV Swaegh en de oudste club van heel Hoorn; TV HLTV Juliana. TV HLTV Juliana is opgericht op 20 maart 1911 en is sinds het oprichten meerdere keren verhuisd. Op 27 maart 1992 werd het huidige complex geopend, met 8 gravelbanen, een clubhuis en een prachtige tuin die het park omringt met de mooiste bloemen en planten. TV HLTV in de loop der jaren een club geworden die voor veel tennissers en menig tennisfan niet meer weg te denken is uit de stad. Hoorn is een stad met een tennishart van goud en in Hoorn is tennis altijd dichtbij! Ontdek het zelf, pak je racket, verzamel je vrienden en kom tennissen in Hoorn!