Background left Background right

Tennisbaan huren in Kerkrade

Tennissen op oud Romeins grondgebied

Een stad met vele klanken.

Kerkrade, het oostelijke broertje van Maastricht en een plaats die haar naam met 18 kerken en 8 kapellen zeker geen tekort doet. Kerkrade is gevestigd in Zuid-Limburg in de oostelijke mijnstreek en de naam zegt het al, hier waren vroeger mijnen aanwezig, steenkoolmijnen om precies te zijn. In het jaar 1113 werd er in Kerkrade al steenkool gevonden, dat is de oudste vermelding van steenkooldelving in de geschiedenis van Europa. Kerkrade heeft haar naam te danken aan het woord rade of rode, wat “ontginning” of  “rooiing” betekent en het verwijst naar weghalen en bebouwen van een bebost gebied. Dit kerkelijke plaatsje ligt in de gelijknamige gemeente Kerkrade en met haar 150 meter hoogte ligt ze midden op het plateau van Kerkrade.

De historie van het prachtige Klankstad

Kerkrade is een stad die wel houdt van een goed feestje, met verschillende fashion weeks en jaarlijks terugkerende festivals leeft Kerkrade als geen ander. Een van die jaarlijks terugkerende festivals is het Orlando Festival en precies aan dat festival heeft Kerkrade haar bijnaam, “Klankstad”, te danken. 
 
Ook ontbreekt het Kerkrade niet aan een rijk verleden. Kerkrade was vroeger een van de vele thuisplaatsen van de Romeinen, door de geografische ligging en de vruchtbare grond was de plaats aantrekkelijk om te vestigen. De lokale boeren vonden de bouwwerken van de Romeinen zo bijzonder dat ze de stijl ervan hebben overgenomen en gebruikt hebben in hun eigen bouwwerken. De gevolgen daarvan zijn tot op de dag van vandaag nog voor iedereen te bewonderen. Een perfect voorbeeld daarvan is “Villa Krichelberg”, een opgegraven boerderij midden in Kerkrade. De boerderij is de enige in Nederland waarvan de er daadwerkelijk nog resten van de Romeinse structuur te zien zijn.

Al meer dan 60 jaar tennis

Kerkrade is misschien een kleine plaats, maar aan liefde en passie voor tennis is hier zeker geen tekort. Met 1 top vereniging die er alles aan doet om de tennis ervaring van ieder individu naar het hoogste niveau te brengen valt het niet te ontkennen dat Kerkrade zomaar de plaats kan zijn waar jij de professionele tennisser in jezelf ontdekt. TC Kerkrade ’54 is opgericht in 1954 en vierde in 2014 haar 60e jarige bestaan. Je hoeft bij deze passievolle tennis club ook zeker niet bang te zijn voor zere voeten door het oude veld of oude netten met scheuren, in 2010 is de accommodatie geheel vernieuwd. De oude gravelbanen zijn vervangen door 7 verlichte kunstbanen (redcourt), ook is er een nieuw miniveld en er is een nieuw clubhuis gebouwd zodat jij nadat je de huidige clubkampioen verslagen hebt, je mede tennissers kan trakteren op een drankje. Bij TC Kerkrade ’54 is er ook de mogelijkheid om binnen te tennissen, bij de gloednieuwe indoor tennis arena is het mogelijk om te kiezen uit 3 banen van de hoogste kwaliteit zodat jij als het buitenseizoen weer aanbreekt iedereen kan verbazen met jouw nieuwe tennis vaardigheden.