Background left Background right

Tennisbaan huren in Leeuwarden

De culturele hoofdstad van Europa

Tennissen in de culturele hoofdstad van Europa: Leeuwarden

 
Leeuwarden, ook wel bekend als Liwwadden of Leewadden, of zoals de Friezen zelf zouden zeggen, Ljouwert. Ljouwert is een stad in het noorden van Nederland, de hoofdstad van de provincie Friesland en een van de oudste steden van Noord-Nederland. Leeuwarden is een stad die door heel Nederland natuurlijk bekend staat om haar schitterende natuur,  de Elfstedentocht en niet te vergeten een rijke historie. De stad heeft maar liefst 93.485 inwoners en groeit elke dag sterk. De stad is dan ook niet voor niets de grootste stad van de elf Friese steden. Leeuwarden is dus zeker een stad waar altijd wat te beleven valt, een stad van historie, sport en natuur. Welkom in Ljouwert!

Een uniek verhaal

De geschiedenis van Leeuwarden gaat ver terug, zover zelfs dat we helemaal terug kunnen naar de Romeinse tijd. Toen woonden er namelijk al mensen op de plek waar nu de Oldehove staat. Leeuwarden is ontstaan op terpen die werden opgeworpen aan een inham van de Middelzee die in 13e eeuw is dichtgeslibd. De naam Leeuwarden is voor het eerst opgedoken in de 8e eeuw, in een schenkingsakte van de abdij van Fulda. In 1435 kreeg Leeuwarden stadsrechten en anno 2021 staat deze prachtige stad in de top 15 van Nederlandse monumentengemeenten. Met 617 rijksmonumenteninschrijvingen verteld de historische binnenstad een uniek verhaal die nergens anders te beleven is. Er is een ontwikkelingsgeschiedenis van eeuwen te zien die je meeneemt op een reis langs alle grote gebeurtenissen in de geschiedenis van Leeuwarden. 
 

Culture Hoofdstad van Europa

Buiten dat Leeuwarden een prachtige stad is en natuurlijk de geboorteplaats is van de zeer talentvolle presentatrice Sylvana IJsselmuiden, die tevens ook zeer goed pasta kan koken, is Leeuwarden ook uitgeroepen tot ‘Culturele Hoofdstad van Europa’. Bijzondere Europese steden zoals Riga, Essen en Liverpool gingen Leeuwarden voor. Onder de naam Leeuwarden laat Friesland zien wat ze in huis heeft aan de rest van de Europa en de wereld. Het openstellen van Friesland en Leeuwarden aan de rest van de wereld zorgt voor de ontwikkeling en lancering van vele grote culturele evenementen die de stad nog meer op de kaart zetten. 

Sporten als een leeuw

Als je in Leeuwarden wilt gaan sporten, zit je zeker ook goed. De naam van de stad zegt het  al, Leeuwarden, de Friezen weten wel wat sporten is. Met de mentaliteit en de fanatiekiteit van een hongerige leeuw gaan de Friezen op jacht voor de winst. Met vele sportclubs verdeelt over de hele stad weet je zeker dat er voor jou altijd een mogelijkheid is om je helemaal te laten gaan. Van voetbal, basketbal, padel en natuurlijk onze persoonlijke favoriet tennis, in Leeuwarden kan je altijd aan de bak. Met maar liefst 4 top tennisverenigingen die klaar staan om je tot het uiterste te drijven is thuis blijven geen optie. Eén van die topverenigingen is Tennisvereniging de Molen, een trotse en passievolle tennisvereniging die sinds 1980 de schoonheid van tennis laat zien aan de mensen van het bruisende Leeuwarden. Of je nou binnen of buiten wilt sporten, bij Tennisvereniging de Molen kan het allemaal. Ik zou zeggen, ontdek het zelf, pak je tennisspullen en vind een beschikbare tennisbaan via Tennisbaan.nl en tennis als een leeuw in het prachtige Leeuwarden!
 

Alle locaties in Leeuwarden

Tennisparken in Leeuwarden