Background left Background right

Tennisbaan huren in Leiden

Een stad van sleutels waar de deuren voor iedereen open staan

Een wereldstad op Nederlandse bodem

De stad van de legendarische Rembrandt Harmenszoon van Rijn, de Sleutelstad en natuurlijk de stad die groot is geworden door de lakenindustrie; Leiden. Leiden is een stad en een gemeente in het noordwesten van Zuid-Holland. Met ruim 120.000 inwoners is Leiden, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer, de 4e gemeente van Zuid-Holland.
Leiden staat natuurlijk bekend als een broeikas van studenten, een stad die constant in beweging is door jongeren die alles uit het studentenleven proberen te halen, maar niks is minder waar; Leiden is niet alleen een studentenstad, het is ook een middelpunt van historie, een stad waar de Nederlandse identiteit werd gered en waar de voorvaderen van Amerikaanse presidenten hun thuisbasis vestigden. Leiden is al met al een ware wereldstad op Nederlandse bodem.
 
Leiden heeft met maar liefst 6 internationale steden een stedenband, van Engeland tot Japan, en van Polen tot Zuid-Afrika, de wortels van Leiden bevinden zich over de hele wereld. Ook zou Amerika, Amerika niet zijn zonder ons trotse Leiden. De voorvaderen van de voormalig Amerikaanse president Barack Obama hebben in Leiden gewoond en ook de voormalig presidenten D. Roosevelt, Grant, Coolidge, Taylor en Bush hebben Leidse pelgrims als voorvaderen. 
 
Ondanks dat weinig mensen dit weten heeft Leiden toch echt een grote rol in de Amerikaanse geschiedenis boeken bemachtigd. Maar niet alleen in de Amerikaanse geschiedenis boeken heeft Leiden een grote rol. Leiden heeft ook een zeer grote rol gespeelt in de Spaanse bezetting van Nederland tijdens de 80e jarige oorlog. In 1572 koos de stad de zijde van de anti-Spaanse opstand en op 3 oktober 1574 gingen de verhalen van het Leidse ontzet de hele wereld over. Eén jaar later, in 1575 kreeg de stad de eerste universiteit van Nederland, met als motto:  ‘Praesidium Libertatis’,  wat ‘bolwerk van vrijheid’ betekent.
 
Door de impuls die vluchtelingen uit de Zuidelijke Nederlanden gaven aan de lakennijverheid kwam Leiden in de 17e eeuw opnieuw terecht in een periode van grote bloei. Met de kennis en technieken van de vluchtelingen konden de lakens lichter gemaakt worden. Hierdoor is de stad sterk gegroeid en was het zelfs, op Amsterdam na, de grootste stad van Nederland in de Gouden Eeuw. 
 
Op gebied van sport is Leiden ook zeker geen kleine speler. De sleutelstad heeft enkele teams of sporters aan de landelijke top. ZZ Leiden speelt in de eredivisie van het basketbal en de rugbyers van LRC DIOK hebben al meerdere landstitels bemachtigd. De vechtlust van vroeger stroomt nog steeds bij de Leidenaren door het bloed en is ook niet van plan om snel te vertrekken. En wist je dat de grootste tafeltennisclub van Nederland, LTTV Scylla, is gevestigd in Leiden? Sporten kunnen de Leidenaren dus zeker wel, een sportieve stad met vechtlust waar je u tegen zegt. 
 
Ook voor Tennis en Padel ben je in Leiden aan het goede adres. Leiden telt maar liefst 9 tennisverenigingen, waaronder T.C. ROOMBURG, een bloedfanatieke vereniging met 9 verlichte banen waarop jij je volledig kan laten gaan. Tennis is niet zomaar een sport en dat weten ze bij elk van deze verenigingen maar al te goed. Haal de leeuw in jezelf naar boven, verzamel de vechtlust om te winnen en behaal al je sportdoelen in de wereldberoemde Sleutelstad; Leiden. 
 

Alle locaties in Leiden

Tennisparken in Leiden