Background left Background right

Tennisbaan huren in Maastricht

de oudste stad van ons kikkerlandje

De oudste stad van Nederland

Het prachtige Maastricht, de stad waar de Europese Unie zoals we die nu kennen is gevormd, de stad van carnaval en natuurlijk de stad van André Rieu. Maastricht is een stad en een gemeente in Limburg die ontstaan is bij een doorwaadbare plaats aan de rivier de maas. Ze heeft haar naam te danken aan “Mosa Trajectum” wat Latijns is voor “doortocht door de maas”. Dat Maastricht haar naam te danken heeft aan een Latijns woord is helemaal niet zo gek, Maastricht behoort met onder andere Nijmegen en Heerlen tot het lijstje steden die zich ‘de oudste stad van Nederland’ mogen noemen.
 

Een stad van historie en cultureel rijkdom

De stad heeft al 4 verschillende fases gehad, het een Romeinse vesting, een Middeleeuws religieus centrum, garnizoensstad en een vroege industriestad geweest. Maastricht is er zeker dus al wel een tijdje en is ook zeker niet van plan weg te gaan. Als gevolg van het lange bestaan van de stad staat de stad vol met historische gebouwen, musea en hebben de kerken meerdere kunstschatten liggen, Maastricht is een stad van historie en cultureel rijkdom. 
 
In 1992 kreeg Maastricht internationale bekendheid door het Verdrag van Maastricht, ook wel bekend als het EU-verdrag. De lidstaten tekenden op 7 februari 1992 het verdrag waarmee ze een deel van hun soevereiniteit opgaven en vanaf dit moment werd ook langzamerhand de euro geïntroduceerd in de landen die bij de EU hoorden. Het Verdrag van Maastricht hoort sinds 2018 bij het Europees erfgoed.

Het hart van carnaval

Maastricht staat niet alleen bekend om haar historie en het Verdrag van Maastricht. Maastricht is een muziek stad, een stad van gezelligheid, een stad van levensgenieters en keiharde feestbeesten. Mensen vanuit het hele land komen dan ook jaarlijks in Maastricht samen voor maar één ding: Carnaval. Hoe je het ook went of keert Maastricht is een carnavalsstad in hart en nieren, ze staat landelijk bekend om haar muziek, de Zate hermeniekes en natuurlijk de flamboyante wagens en de kleurrijke kostuums. Maastricht viert carnaval als geen ander en heeft ook een zeer bijzondere traditie op gebied van carnavalsmuziek. Jaarlijks wordt er een carnavalsnummer van het jaar gekozen en dat doen ze al 70 jaar! Lokale carnavalsmuziek wordt ook sterk gepromoot en het meest afgespeeld tijdens dit bierfestijn, maar in tegenstelling tot andere steden, blijft Maastricht zich gewoon Maastricht noemen met carnaval. Op gebied van muziek is carnaval niet het enige waarin ze zich onderscheiden, Maastricht is namelijk ook de stad van André Rieu, hij is een violist en orkestleider uit Maastricht. Sinds 2002 is hij zelfs ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en hij is over de hele wereld bekend. 

Sport in Maastricht, een begrip op zichzelf

Maastricht zet zichzelf ook op de kaart met sport, met wielerklassieker ‘De Amstel Gold Race’ die jaarlijks in april op de markt in Maastricht begint en ‘Maastrichts mooiste’, een hardloop- en wandelevenement die jaarlijks in juni plaatsvind, is ook de sport kant van Maastricht een waar je niet omheen kan. 
 
In Maastricht bevinden zich 7 tennisverenigingen waaronder het landelijk bekende M.S.T.V. tennis. Ze zijn de grootste studentenclub van Limburg. Sinds 1990 verwelkomen ze nationale en internationale leden op de tennisbaan. Zoals ze zelf zeggen “Bij ons heb je de ideale combinatie tussen tennis en gezelligheid”. 

Op de mooiste tennisreizen waar al je dromen uitkomen

Ook zou de tenniscultuur van Maastricht niet compleet zijn zonder het enige echte “Deportivo del Sol”. Hun missie: “Kwaliteit en innovatie op ieder werkgebied en daarmee onderscheidende tennisorganisator worden.”. Deportivo del Sol verzorgt voor tennissers en tennisliefhebbers in alle soorten en maten de mooiste en sportiefste tennisreizen. Door de constante innovatie en het feit dat ze de veranderingen binnen de tenniswereld van dichtbij volgen kan het niet missen; voor de mooiste tennisreizen, moet je bij Deportivo del Sol zijn. Bij elke reis is een exclusief programma waar alles voor je geregeld wordt, denk aan retourvlucht, verblijf, ontbijt en natuurlijk tennistrainingen op de mooiste banen. 
 
Ook kan je met Deportivo del Sol naar de grootste tennistoernooien en kan je ook aan verschillende toernooien meedoen, wat wil je nog meer? Met banen van de beste kwaliteit en trainers die altijd voor je klaar staan kan Maastricht zomaar uw tennis hemel worden. Tennis toppers zoals Ruben Bemelmans waren je al voor, waar wacht je nog op? Kom tennissen in Maastricht!
 

Alle locaties in Maastricht

Tennisparken in Maastricht