Background left Background right

Tennisbaan huren in Ridderkerk

Een stad waar kampioenen geboren worden

Ben jij de nieuwe Kiki Bertens?

Ridderkerk, een prachtig dorp op steenworp afstand van Rotterdam met ongeveer 37.000 inwoners in de provincie Zuid-Holland. Het dorpje ligt op het eiland IJsselmonde, een eiland in de Maasdelta van Nederland. Ook is de kortste snelweg van Nederland gevestigd in Ridderkerk, met 1,5 km lang heeft de Rijksweg A38 die titel veroverd. De naam Ridderkerk is afkomstig van Riederkercke en werd voor het eerst benoemd in een bericht van hertog Hendrik IV van Brabant in de 12e eeuw. Oorspronkelijk was Ridderkerk helemaal niet zo’n groot dorpje, maar na de tweede wereldoorlog steeg het inwonersaantal sterk door de bouw van diverse wijken. De kleuren van Ridderkerk zijn groen en wit. De kleur groen zie je letterlijk en figuurlijk terug in de stad, met maar liefst 5 natuurgebieden, waaronder het Donckse Bos en de Ridderkerkse griend, kom je aan natuur en rust in Ridderkerk zeker niet te kort.

Rust en cultuur

BN’ers, zoals Jan Dino, Paul de Leeuw en Auke Zijlstra, komen regelmatig naar dit prachtige dorpje toe om te genieten van de rust en de eenvoudigheid van het leven. Ridderkerk heeft een rijke cultuur, dus als je ervan houdt om de geschiedenis te ontdekken en cultuur op te snuiven, dan kan dit zomaar een top plek zijn voor jou. Ridderkerk beschikt over 2 musea, 47 rijksmonumenten en 6 oorlogsmonumenten die jou kunnen verbazen en verassen met de beste verhalen en de meest bizarre kunst. 

Het tennis trots van Ridderkerk

Maar Ridderkerk is niet alleen maar stil en rustig, het sport leven laat een hele andere kant zien, waar teams en atleten vechten om de overwinning en waar coaches hun teams naar het kampioenschap schreeuwen. Ridderkerk telt 4 tennisverenigingen die verspreid liggen over de uiteindes van de stad, één van die clubs is de Tennisvereniging Ridderkerk, ook wel bekend als simpelweg TVR. De vereniging beschikt over 6 outdoor banen en 4 indoorbanen. De tennislessen worden gegeven in het Reyerparc, een sportcomplex in het hartje van Ridderkerk. Het Reyerparc is pas geleden nog compleet verbouwd dus het voldoet aan de meest recente eisen en beschikt over de nieuwste technieken zodat je er zeker van kan zijn dat je moe naar huis gaat na een tennistraining. TVR is slechts één van de topclubs die gevestigd is in Ridderkerk, en in Ridderkerk trainen ze niet zomaar, ze trainen kampioenen. Met top trainers zoals Timo van Driel kan je er zeker van zijn dat vooruitgang hier in Ridderkerk er gegarandeerd in zit. Timo heeft onder andere Kiki Bertens getraind, de hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster ooit, in mei 2019 bereikte ze de 4e plaats op de WTA-wereldranglijst. Ze heeft o.a. meegedaan aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en is ook zeker geen vreemdeling op de enige echte grandslam toernooien. Dus waar wacht je nog op? Kom trainen in Ridderkerk en misschien ben sta jij over een jaartje wel oog in oog met Kiki Bertens op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021!
 

Alle locaties in Ridderkerk

Tennisparken in Ridderkerk