Background left Background right

Tennisbaan huren in Rotterdam

Tussen de boten en de vliegtuigen

Sta jij straks op het ATP-Tournooi?

De stad met 73 bruggen, stenen leeuwen op de Maasboulevard, en natuurlijk de welbekende Kuip, Rotterdam. Een stad met passie, trotsheid, en samenhorigheid. Met meer dan 518.000 inwoners is het, na Amsterdam, de grootste stad van Nederland. Een moderne stad die een bakermat is geworden voor vernieuwde architectuur. Neem bijvoorbeeld de Erasmusbrug, de kubuswoningen, of de wolkenkrabbers. Na het bombardement van 1940 was bijna de gehele historische binnenstad vernield, en ongeveer 80.000 mensen werden daardoor dakloos. Rotterdam heeft de afgelopen jaren een comeback gemaakt waar je u tegen zegt. 

Een baken in de tenniswereld 

De haven van Rotterdam is de grootste en belangrijkste haven van Europa, Rotterdam heeft als enige stad in Nederland maar liefst 3 betaalde voetbalclubs waarvan de wereldbekende Feyenoord nummer 1 is. Hoe je het ook went of keert, Rotterdam is een sportstad. Feyenoord heeft 15 keer de landstitel veroverd, 13 keer de KNVB-beker gewonnen, en 4x de Johan Cruijff schaal in ontvangst mogen nemen. De stad heeft, buiten Feyenoord, nog 9 andere sportverenigingen die Rotterdam vertegenwoordigen op landelijk niveau. 
 
Rotterdam organiseert ook jaarlijks het wereldbekende ATP-toernooi van Rotterdam, waar de grootste namen in de tenniswereld naar toe komen om hun land te vertegenwoordigen.
Het toernooi keert jaarlijks terug in Ahoy, en dit jaar (2020) was de 47e keer dat het georganiseerd werd. Het toernooi is onderdeel van ATP Tour 500. Dat is een reeks van tennistoernooien exclusief voor mannen, waarbij de winnaar 500 punten voor de wereldranglijst erbij krijgt. 

Tennis is meer dan een sport

Ook in het amateur tennis doet Rotterdam het goed, met 30 tennisverenigingen, en meer dan 70 banen, is er altijd plek voor nieuw talent. De stad is de geboorteplaats van 7 legendarische tennissers waaronder Petra Kamstra, Michiel Schapers, Raemon. Een stad van passie, en doorzettingsvermogen, een stad waar verliezen geen optie is. De verenigingen liggen van midden in het centrum tot in de rustige, kalme delen van Rotterdam. De banen zijn van de beste kwaliteit om ervoor te zorgen dat waar je ook gaat tennissen, je alleen maar hoeft te denken aan het raken van de bal, en niet aan het hobbeltje in het veld, of het gladde stukje grond. In Rotterdam gaat alles voor de perfecte tenniservaring. Bij elke van de 30 verenigingen staan er trainers klaar die je te allen tijde willen helpen om jou vaardigheden te verbeteren, en te vergroten. De prijzen van het huren van de banen verschilt per vereniging en per seizoen. Door onderhoud van de banen zijn de prijzen in de winter misschien goedkoper dan in de zomer. 
 
Tennis in Rotterdam is niet gewoon even tennis, het is de liefde voor de sport die de mensen in Rotterdam samenbrengt en je laat zien hoe mooi broederschap is. Rotterdam wacht op je!

Alle locaties in Rotterdam

Tennisparken in Rotterdam