Background left Background right

Tennisbaan huren in Utrecht

Met de domtoren op de achtergrond

De nieuwe Roger Federer

Welkom in Utrecht, waar de fietsbellen tussen de straattegels liggen, waar de grootste fietsenstalling ter wereld is gevestigd en waar er een ware ‘bierboot’ door de grachten vaart. Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht en met ruim 352.000 inwoners is Utrecht de vierde gemeente van Nederland. De stad staat bekend om haar eigen bonbons, de gezellige marktjes en natuurlijk de wereldbekende domtoren. Wist je dat de domtoren de hoogste kerktoren van Nederland is? Met een keiharde 112,82 meter staat de domtoren op een glansrijke nummer 1. 

De grootste hockeyclub van de wereld

Op gebied van sport zit het ook zeker niet mis. FC Utrecht heeft maar liefst 3 keer de landstitel veroverd en de ‘Cupfighters’ zijn nog nooit uit de eredivisie gedegradeerd. FC Utrecht haalt niet alleen maar prijzen binnen, ze stimuleren en sponsoren ook de sport en werk cultuur in omliggende steden zoals Amersfoort
De heren en dames van Kampong hockey, wat tevens met zijn 3.000 + leden de grootste hockeyclub van de wereld is, doen het zeker ook niet verkeerd. Zowel de heren als de dames spelen hoofdklasse en zijn maar liefst 10 keer landskampioen geworden. Er is voor iedereen wat te doen in Utrecht, de stad heeft zelfs een schaakclub die op meessterklasse speelt. 

Een stad van winnaars

Utrecht is een stad van winnaars, van atleten in elke mogelijke vorm die tot het uiterste gaan om hun doelen te bereiken. Ook in tennis steekt Utrecht uit, met 28 clubs, en meer dan 50 banen is deze prachtige stad een perfecte plek om je tennisdromen waar te maken. 
De grootste studentenclub van Nederland, met 550 leden, is in deze hoofdstad gevestigd. De uithof, zoals deze club heet, heeft 9 banen van de beste kwaliteit. Daarnaast weten de studenten ook hoe ze een goed potje moeten tennissen, met meerdere toernooien en clubavonden tillen ze jou tenniservaring naar een nieuw niveau. Iedereen snapt natuurlijk dat je in de winter niet op een ijskoude tennisbaan wilt staan, in Utrecht is dit geen enkel probleem. Bij het prachtige tennispark van ULTC Iduna hebben ze in de winter een blaashal die maar liefst 3 banen overdekt zodat jij ook in de winter je tennis skills kan verbeteren, zodat jij in de zomer de nieuwe clubkampioen kan worden van deze passievolle club. 

Utrecht wacht op je

Met een totaal aantal van 28 fanatieke clubs valt het niet te missen, Utrecht kan zomaar de stad zijn waar jij de nieuwe Roger Federer wordt. De clubs liggen van rondom het centrum tot in de rustige delen van de stad. Dus of je nou van de rust van de Utrechtse bossen bent, of van de adrenaline kick van het centrum, in Utrecht maakt het niet uit.
 
De trainers, supporters, en mede-tennissers staan klaar om het uiterste uit je te halen. 
Utrecht heeft alles in huis om voor iedereen tennis tot een hoger niveau te tillen. 

Alle locaties in Utrecht

Tennisparken in Utrecht