Background left Background right

Tennisbaan huren in Venlo

coming soon

Binnenkort tennissen in Venlo

 
Venlo, een stad in het noordelijke deel van de prachtige Limburg. Een stad die karakter, sfeer en keiharde sportiviteit biedt. Venlo telt maar liefst 68.3858 inwoners en is zonder twijfel een stad van handel, transport en industrie. Venlo staat bekent om haar geheel unieke stadsdialect, dat in grondslag nog wel Limburgs is, maar ook enkele kenmerken heeft van de Brabants-Limburgse overgangsdialecten. Ondanks dat de bewoners van Venlo zeer trots zijn op deze unieke taal, wordt het niet veel gebruikt. Maar mede door de rijke carnavalstraditie blijft de taal zeer geliefd. 
 
Venlo ligt precies bij een belangrijke kruising van wegen bij een oversteekplaats over de Maas. Er woonden al mensen in de vroeg-Romeinse tijd, de stad bestaat dus al echt super lang. Venlo heeft veel meegemaakt, van de oorlogen in de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog, Venlo is een stad die vele verhalen met zich meebrengt. Tijdens de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er veel historische gebouwen uit de Venlose binnenstad weggevaagd, zoals de middeleeuwse woningen die bij de Maasbrug stonden en de synagoge. Ondanks alle bombardementen verbergt Venlo toch nog een paar middeleeuwse en vooroorlogse schatten, het is dan ook niet voor niets dan Venlo maar liefst 236 rijksmonumenten heeft. 
 
Op gebied van sport zit je in Venlo ook goed, met verschillende sportclubs verspreid over de gehele stad hoef je je nooit te vervelen. Van hockey en voetbal tot zwemmen en handboogschieten, in Venlo is genoeg te doen. Je hoeft er ook zeker niet aan te twijfelen dat ze in Venlo de winnaarsmentaliteit verloren zijn, neem als voorbeeld het in de Eredivisie voetballende VVV-Venlo. VVV-Venlo is opgericht in 1903 en staat voor ‘Venlose Voetbal Vereniging'.  Het geel-zwarte leger heeft al meerdere prijzen binnengehaald, waaronder de KNVB beker en het meerdere keren winnen van de eerste divisie. De winnaarsmentaliteit weten ze dus in Venlo zeker goed te vinden. Maar hoe zit dat met tennis?
 
Tennis in Venlo is als een kind aan huis, met maar liefst 5 tennisvereniging is er altijd een baan beschikbaar waar jij en je tennispartner totaal uit jullie dak kunnen gaan. Eén van die tennisverenigingen is TC Venlo. TC Venlo is een vereniging met rijke historie die leeft als geen ander, met bijna 600 leden en 13 gravelbanen is TC Venlo een van de grotere clubs van Venlo. Tennissen bij TC Venlo of een van de andere 5 topclubs uit Venlo? Bekijk de mogelijkheden op Tennisbaan.nl!
 

Alle locaties in Venlo

Tennisparken in Venlo