Background left Background right

Tennisbaan huren in Zaandam

Een stad van goud

Een stad waar Napoleon Bonaparte u tegen zegt

Zaandam, een stad en een voormalige gemeente in de provincie Noord-Holland. Met maar liefst 78.820 inwoners is het de grootste plaats binnen de gemeente Zaanstad en dat terwijl Assendelft de grootste oppervlakte heeft. Zaandam is een stad met karakter aan de weerzijden van de Zaan die tientallen rijksmonumenten in haar pacht heeft. Een stad met vele gezichten die voor iedereen de stadspoort wagenwijd open heeft staan!

De eerste McDonalds van Europa

Zaandam is in 1811 ontstaan door de samenvoeging van Oostzaandam en het wilde Westzaandam. Bij Keizerlijk Decreet van 21 oktober 1811 werd Zaandam door keizer Napoleon Bonaparte per 1 januari 1812 omgetoverd tot stad. Zaandam was in de 17e en 18e eeuw nauw verbonden met de walvisvaart, tot op de dag vandaag is dat wilde verleden nog steeds terug te zien door de hele stad. Het wapen van Zaanstad laat ook met trots zien hoe de stad, de stad is geworden die we tegenwoordig kennen, een stad van liefde, samenhorigheid en de stad van de enige echte ‘galgenzagers’. Een naam die door de tijd heen en ondanks alle veranderingen binnen de stad altijd hetzelfde is gebleven. De galgenzagers hebben hun naam te danken aan hun voorvaderen in de middeleeuwen. Door het illegaal omzagen van galgen bij vervolgingen werd de naam galgenzagers geboren. Maar dat is niet het enige feitje over Zaandam dat je misschien verbijstert; Wist je ook dat in 1971 de eerste Europese McDonald’s zijn deuren opende aan de Vermiljoen weg? Of dat op 21 november 2013 de vernieuwde binnenstad van Zaandam 2e is geworden in de wedstrijd ‘Beste binnenstad van 2013-2015.’
 

Van snoep tot sport

Zaandam heeft vele titels, bijnamen en legendes. Maar Zaandam staat toch wel het bekendst om haar adembenemende cacao verwerkende industrie. Nederlands trots en tevens een van de meest toonaangevende chocolade fabrieken van Nederland; Verkade, heeft ook haar thuisbasis in Zaandam. 
 
Snoepen kunnen ze dus in Zaandam wel, maar sporten mogen we ook zeker niet vergeten. Met vele geboren kampioenen waarzonder Klaas Breeuwer  ( voetballer ), Jan Weeteling ( zwemmer ) en de gebroeders Koeman, Erwin Koeman ( voetballer en voetbalcoach ) en Ronald Koeman ( voetballer en voetbalcoach ) is er geen twijfel over mogelijk dat de galgenzagers ook zeker succes hebben op de sportvelden. Ze weten wat ze doen en ze zijn bloedfanatiek. Dat blijkt ook nog maar eens weer uit de Dam tot Dam loop die elk jaar rond september plaats vind, een 8 kilometer lange hardloop wedstrijd waar atleten vanuit heel het land strijden om de eerste plek. Zaandam telt maar liefst meer dan 20 sportverenigingen waarvan er 9 tennisverenigingen zijn! Genoeg keus dus voor fanatieke tennissers die zich helemaal uit willen leven. Van Lawn Tennis Vereniging Zaandam tot Tennisvereniging De Gouw, in Zaandam zijn er geen excuses om stil te zitten. Maak nu jouw tennisdromen waar in het eerlijke en fanatieke Zaandam met Tennisbaan.nl!
 

Alle locaties in zaandam

Tennisparken in Zaandam