Background left Background right

Tennisbaan huren in Zupthen

In de hoofdstad van gemeente Zupthen

Tennissen op buitenaards niveau

Het prachtige Zutphen, een stad in de Nederlandse provincie Gelderland, een stad met ruim 39.000 inwoners en, geloof het of niet, een plaats op de rode planeet Mars. Deze hoofdplaats van de gemeente Zutphen heeft een geschiedenis die meer dan 1700 jaar bestrijkt. In 1700 jaar is Zutphen uitgegroeid van een machtige Germaanse uitzetting en zeer belangrijke en succesvolle handelsstad tot een bruisende stad die nooit stil staat. In het hedendaagse Zutphen zijn de verloren puzzelstukken van dit rijke verleden nog steeds terug te zien, de Torenstad draagt nog steeds met trots de symbolen van een Hanzestad en het centrum van Zutphen is een van de weinige centrums in Nederland waar weinig tot geen moderne hoogbouw is. Welkom in Zutphen; een stad van buitenaardse proportie. 

Een geschiedenisboek waar je u tegen zegt

Deze Torenstad is al meer dan 1700 jaar continu bewoond en mag zich daarmee een van de oudste steden van Nederland noemen. De naam Zutphen is ontstaan uit Zuid-venne, een rivierduinen complex in het midden van drassige weidegronden. Buiten het rijke en welvarende verleden heeft Zutphen ook een donkere bladzijde in haar boek, in de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar getroffen door meerdere bombardementen en werd er in 1945 zwaar gevochten om de vrijheid van de stad. Zutphen is een stad die vele gezichten kent en een stad die honderden verhalen verteld. 

Buitenaards bezoek

De bijnaam van Zutphen, Torenstad, is afkomstig van het zeer klassieke maar toch jeugdige centrum. Doordat er in het centrum van Zutphen weinig tot geen moderne hoogbouw staat zijn de historische kerktoppen en torenspitsen van Zutphen duidelijk zichtbaar en vormen daardoor dus ook de skyline van deze historische stad. En als ik zeg dat Zutphen een stad is van buitenaardse proportie lieg ik niet. Ze hebben geen bezoek gehad van buitenaards volk alhoewel, niet dat we weten, maar geloof het of niet, Zutphen is ook een plaats op onze grote rode vriend Mars! In 2000 zijn twee kraters op Mars vernoemd naar de Gelderse plaatsen Bronkhorst en Zutphen, dat maakte de Internationale Astronomische Unie ( IAU ) in april 2004 bekend. Door Amerikaans onderzoek worden er op Mars steeds nieuwe kraters ontdekt en die kunnen natuurlijk niet door het leven gaan zonder naam. De namen van die kraters worden verdeeld over alle werelddelen. De IAU-vertegenwoordiger voor Europa heeft toevallig ooit in de omgeving van Zutphen gewoond en zo heeft een krater op Mars haar naam gekregen. 

Tennis voor iedereen

Voor fanatiek sporten zit je in Zutphen ook goed, de stad biedt talloze mogelijkheden, van hockey tot voetbal en van turnen tot tennis in Zutphen kan je zeker goed aan de bak om al je sportieve doelen te behalen. Met haar eigen jaarlijks terugkerende sportverkiezing motiveert de stad sporters en hobby atleten om altijd alles te geven. De trotse tennissers bij LTC Zutphen weten er alles van, met 6 LED verlichte banen die het hele jaar door bespeelbaar zijn hoef je je nooit te vervelen. Ruim 450 fanatieke leden staan voor je klaar om je alle fijne kneepjes van het vak te leren. “ LTC Zutphen is een vereniging voor iedereen, voor beginners en gevorderden, voor wedstrijdspelers en recreanten”. Naast LTC Zutphen zijn er nog 4 andere verenigingen die jou een tenniservaring van niveau aan kunnen bieden, verenigingen waar de passie en liefde voor de sport door de aderen stroomt en waar nieuwe vriendschappen op je liggen te wachten. Ontdek het zelf, kom tennissen in Zutphen met Tennisbaan.nl
 

Alle locaties in Zutphen

Tennisparken in Zutphen