Background left Background right

Tennisbaan huren in Amsterdam Nieuw-West

Het grootste en groenste stadsdeel van Amsterdam

Groen, groener, groenst

Het grootste en groenste stadsdeel van Amsterdam, met de Sloterplas, het Street Art Museum en het zeer populaire Holland Casino is Amsterdam Nieuw-West een gebied in Amsterdam die je niet aan jezelf voorbij kan laten gaan. Amsterdam Nieuw-West is ontstaan op 1 mei 2010, oorspronkelijk was Amsterdam-West 1 geheel, maar er werd besloten op hem op te splitsen in 2 aparte stadsgedeeltes, het gedeelte dat voor de tweede wereldoorlog is gebouwd en het gedeelte dat na de oorlog is gebouwd. De wijken zijn volgends de open bebouwingswijze gebouwd, dat houdt in dat rondom de bouw zoveel mogelijk groen aanwezig is. En die bebouwingswijze is terug te zien, Amsterdam Nieuw-West is ook niet voor niets het groenste stadsdeel van Nederland natuurlijk. 

Al meer dan 50 jaar mijnpalen in de mode

De bestuurscommissie van Nieuw-West heeft het stadsdeel in 2014 verdeeld in 4 gebieden; Slotervoet, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en De aker, Sloten, Nieuw Sloten. Verspreid over die 4 gebieden liggen meer dan 30 sportverenigingen, de welbekende Sloterplas en natuurlijk het, niet te vergeten, World Fashion Centre. Het World Fashion Centre is een gebouwencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein. In het WFC draait alles om, de naam zegt het al, mode. De mooiste en duurste stukken van de beste ontwerpers hangen in het WFC. Een hemel op aarde voor echte mode fanaten en een zeer interessante trekpleister voor toeristen. Op 27 maart werd het gebouw officieel geopend door Prins Bernhard en het WFC is al meer dan 50 jaar een baken voor mode in Europa!

Van dansen op Loveland naar toptennis bij ATC Sloterplas

Amsterdam Nieuw-West zou Amsterdam Nieuw-West niet zijn zonder de Sloterplas, de plas is tussen 1948 en 1956 gegraven en in de loop der jaren is de plas uitgegroeid tot een stukje Amsterdam die onmisbaar is. Met openluchtbioscopen, het jaarlijkse dance festival Loveland en de Sloterplasloop kan iedereen zijn/haar ei kwijt.
De Sloterplasloop is de perfecte kans voor Amsterdamse atleten om te laten zien wat ze in huis hebben en om die winst mee naar huis te nemen. Nieuw-West is een stadsdeel waar sport centraal staat, de Sloterplasloop, verschillende toernooien die het hele jaar door plaatsvinden, de buurt-coaches en natuurlijk de 8 tennisverenigingen die de eer van tennis in de regio hoog houden. 1 van die 8 top verenigingen is ATC Sloterplas. De club verzorgt tennistrainingen van hoog niveau aan alle toppers die hun tennisdromen waar willen maken. ATC Sloterplas heeft een samenwerking met tennisschool Tennis op Maat. De trainers van Tennis op Maat zijn uiterst gedreven en spelen zelf ook tennis op hoog niveau en zijn meer dan paraat die kennis te delen met jonge talenten om ze op te leiden tot tennissers van internationaal niveau. Bij de beste trainers horen natuurlijk ook de beste banen, ATC Sloterplas heeft 8 gravelbanen en 4 all weather banen, zodat je altijd in de frisse buitenlucht kan blijven tennissen, maar ook de toppers die toch in de winter liever naar binnen gaan zijn bij ATC Sloterplas aan het juiste adres! Door de 3 indoor hardcourt banen hoeft niemand zijn racket te laten verstoffen in het koude winterseizoen en kan iedereen zijn/haar tennisvaardigheden vergroten! De club heeft ruim 900 leden en staat klaar om jou met open armen te ontvangen!