Background left Background right

Tennisbaan huren in Noord-Holland

Vliegend over de tennisbaan in Noord-Holland

Van de kleurrijkste tulpenvelden tot de beste tennisbanen

Noord Holland, een prachtige provincie in het noordwesten van Nederland, een provincie die bekend staat om haar sportprestaties, de grootste luchthaven van Nederland en natuurlijk, onze hoofdstad, het bruisende Amsterdam. Amsterdam is met haar 869.709 inwoners de grootste stad van Noord-Holland, maar ondanks dat veel mensen denken dat Amsterdam ook de oudste stad van de provincie is, is dit niet het geval. De oudste stad van Noord-Holland is het rustige, maar toch verassende, Medenblik! Medenblik ligt in de regio West-Friesland en kreeg in het jaar 1289 stadsrechten, dat is ruim 10 jaar eerder dan Amsterdam, die tussen 1300 en 1306 pas haar stadsrechten ontving. De provinciehoofdstad van Noord-Holland is Haarlem, deze stad is, na Amsterdam, de grootste stad van Noord-Holland en is tevens ook de thuisbasis van tennisclub HLTC Haarlem, deze vereniging is de oudste vereniging in zijn sporttak en bestaat al sinds 1884!

Een kleine wereld

De provincie zelf bestaat pas sinds 1840, maar is anno 2020 niet meer weg te denken uit ons prachtige kikkerlandje! Noord-Holland telt in totaal 2.877.909 inwoners, 47 gemeenten en 9 bestuurskrachten, aan organisatie komen ze dus zeker niet tekort. Noord-Holland is niet alleen de thuisbasis van maar liefst 2 professionele voetbalclubs, Ajax en AZ, maar het is ook de geliefde thuisbasis van luchthaven Schiphol. Elke dag vertrekken er honderden vliegtuigen vanaf Schiphol naar de mooiste bestemmingen en de meest luxe resorts. Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en de op een na grootste luchthaven van Europa! Schiphol maakt het onmogelijke mogelijk en maakt de wereld voor elke Nederlander een stukje kleiner.

Typisch Nederlands

De kleurrijke tulpenvelden en Noord-Holland zijn natuurlijk ook niet uit elkaar te houden. De tulpen zijn over de hele wereld bekend en zijn volgends toeristen ‘typisch Nederlands’. De tulpenvelden mag je gewoon echt niet missen, met honderden ‘tulpenroutes’ door heel Noord-Holland kan je er echt niet omheen, deze tulpenvelden moet je gewoon een keer gezien hebben!

Hollands trots

Wat sportprestaties betreft, in Noord-Holland gaan ze voor de top van de top. Met talloze sportmogelijkheden en organisaties zoals RTO Noord-West wordt er in Noord-Holland niet gewoon gesport, er wordt getraind om de beste te worden. RTO Noord-West, ook wel bekend als Regionale Topsport Organisaties Noord-West, is opgericht om ervoor te zorgen dat sporters in Noord-Holland het optimale uit hun sportcarrière kunnen halen en dat doen ze ook zeker. Met voetbalclub Ajax, een van de beste, al niet de beste, voetbalclub van ons land, studenten sportcentrum USC Amsterdam, waar je onder andere tennis & padel uit kan oefenen op de beste banen van de stad en natuurlijk een van de grootste en meest succesvolle hockeyclubs van ons land AH&BC, die elk jaar verschillende prijzen binnenhalen en zichzelf elk jaar weer bewijzen op de grootste en machtigste toernooien. 

Noord-Holland telt in totaal maar liefst 92 tennisvereniging, waaronder TV Hoorn, LTC Sloterplas en het bloedfanatieke TC Alkmaar. Stuk voor stuk doen deze verenigingen er alles aan om tennis naar een niveau te tillen die je zal verbazen! De clubs zijn bereid om jou alles te geven en om, samen met jou, alle tennisdoelen te behalen. Van indoorbanen, padelbanen en de beste tennisbanen tot de gezelligste clubhuizen en de beste supporters, Noord-Holland heeft het allemaal! Ontdek de topsporter in jezelf, daag jezelf uit en kom tennissen in Noord-Holland!